• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
“Sur’da 5 bin 200 kişiyle anlaşma sağladık”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan olaylar sonrası kullanılamaz hale gelen yapıların imar ve inşasına yönelik çalışmalar sonucu imar edilen yapıların dağıtımının yapıldığı programda konuşan Vali Güzeloğlu, Sur ilçesinde 5 bin 600 vatandaştan 5 bin 200’ü ile anlaşma sağladıklarını söyledi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Sur mağdurlarının yapılarının kura çekiminin 8’inci etabı gerçekleştirildi.

Bin 677 yapıdan son 169 konutun kura çekimlerinin yapıldığı programda açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin yaptı.

Bilgin’in konuşmasının ardından ailelere hitap eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yeni evlerinde sağlıklı, huzurlu ve imanlı bir hayat geçirmelerini diledi.

Devlet olarak vatandaşların her meselesinde ve sıkıntısında yanında olduklarını belirten Güzeloğlu, “Milletimizin sıkıntılarını gidermek, beklentilerini karşılamak, güzel bir gelecek sunmak için çalışmaktayız. Diyarbakır’ın her köşesinde, kişi ve meselesinde bu duygu ile hareket etmekte ve çalışmaktayız. Çünkü biz inanıyoruz ki millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır.” dedi.

“Diyarbakırlılar Kur’an-ı Kerim’i parçalayanları unutmayacak”

Sur olaylarında camiye ve Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlıkları hatırlatan Güzeloğlu, “Diyarbakırlılara ve siz Sur'da yaşayan ailelere içtenlikle teşekkür ediyorum. O ihanet döneminde terör örgütüne karşı dimdik durarak, ihanet planlarını reddederek, devletine ve milletine sahip çıkarak bu duruşu sergilediniz. Biliyoruz ki hiçbir ihanet şebekesi, PKK, FETÖ ve uzantıları başarılı ulamayacaktır. Bu milletin imanlı evlatları Sur’da yüzlerce yıldır salasından ezan-ı Muhammedisini, ibadet yaptığı camisini yıkanı, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’i parçalayanları unutmayacak. Bu ihaneti topluma yaşatanları hiçbir zaman da affetmeyecek.” ifadelerini kullandı.

“Sur için 1,5 milyar lirayı kamu yatırımına kullandık”

Sur olayların bu güne kadar yapılan yatırımları aktaran Güzeloğlu, “Şimdi sizlere dağıtacağımız evlerinizle birlikte Sur olaylarının başlangıcından bu güne, Sur’u muhteşem geçmişine yakışan, Diyarbakır’ın ve Türkiye’nin kalbi sayılan bir konuma getirmek için bugün itibariyle 1,5 milyar lirayı kamu yatırımına kullandık. Devam eden çalışmalarımızla bu rakam 2,5 milyar liraya ulaşacaktır.” şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, “Bugün yapacağımız kura çekimiyle beraber hak sahibi olan vatandaşlarımızın yüzde 90’ı ile anlaşmış olduk. Olayların başlangıcından bugüne kadar; nakdi bedel alarak hak sahipliği bedeli ödenenler, konut talep ederek TOKİ’nin inşa ettiği konutlardan evlerini alanlar, Sur’da inşa ettiğimiz ve devam eden konutlardan alacağını beyan ederek orda tahsis edilenler, istedikleri yerde konut yapımı için kendilerine kaynak aktarımı yapılanlar olmak üzere 5 bin 600 vatandaşımızın 5 bin 200’ü ile anlaşma sağladık.” diye belirtti.

Konuşmanın ardından Güzeloğlu, ilk kura çekimini gerçekleştirerek hak sahibi aileyi tebrik etti. (Ramazan Zeren – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir