• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AK Partili Özdemir`den Dokunulmazlık Çıkışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın parti içinde dokunulmazlık fezlekelerine karşı çıkan vekilleri dinlemek için yarınki Meclis grup toplantısını iptal etmesinin yankıları sürüyor.

"GÜZEL BİR ŞEY DEĞİL"

Taraf`tan Hüseyin Özkaya`ya konuşan Batman Milletvekili Ziver Özdemir, "Sadece bir siyasi partiye mensup milletvekillerinin dokunulmazlıklarının Türkiye gündeminde tartışılıyor olması güzel bir şey değil" dedi.

Hakkari`de yollarını kesen PKK`lılarla kucaklaşan 10 vekil hakkında "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan TCK ve TMK uyarınca soruşturma açılması için izin verilmesi talebini içeren dokunulmazlık dosyasının, TBMM Adalet ve Anayasa Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyona havale edilmesinin ardından gözler, siyasi partilere ve özellikle de AK Parti`ye çevrildi. MHP, söz konusu vekiller için "Dokunulmazlıkları kaldırılsın" derken, CHP ise buna karşı çıkıyor.

"1994 ZİHİNLERDEYKEN"

Özdemir, "1994 yılındaki, vatandaşın beyninde ve zihninde bıraktığı o kötü izlenim, o kötü kareler hala zihinlerde. Dokunulmazlık konuşulduğunda bölgedeki vatandaşın aklına ilk o görüntüler geliyor. Umarım böyle bir kareyle Türkiye bir daha karşılaşmaz. BDP`li vekillerin davranışları kabul edilebilir değil ama yine de bir siyasi partinin dokunulmazlıklarının kaldırılması hoş değil. Genel olarak dokunulmazlık konusunda elbetteki gelecekse bütün siyasi partilerin dosyası, fezlekesi olan bütün milletvekillerinin gelmeli." dedi.

ensonhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir