• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Gaziantep’te muhtaçlar yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaptıkları yardım faaliyetleriyle adını duyuran Gaziantep Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği tarafından, fakir ve muhtaç aileler ile ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes açıldı. Kentteki fakir ve muhtaçlara yıl içerisinde çeşitli yardımlarda bulunan, binlerce kişiye ayni ve nakdi yardımların yanı sıra kırmızı et, gıda, giyim ve ev eşyası yardımı dağıtan Umut Kervanı, düzenlediği kermeslerle de ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Bu kapsamda Gaziantep Umut Kervanı tarafından fakir ve muhtaç aileler ile ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına Şehitkâmil ilçesi Atakent Mahallesi’ndeki Gazikent Mehmet Annaç Parkı’nda dün açılan ve 30 Haziran pazar gününe kadar devam edecek olan kermeste gıda, giyim, ayakkabı, çeyizlik ve zücaciye, yöresel ev yemekleri ve çeşitli ürünlerin yer aldığı reyonlar bulunuyor.

5 gün devam edecek ve saat 10.00 ila 22.30 arasında açık olan kermese halkın yoğun bir ilgi gösterdiği görülürken, kermesten elde edilecek olan gelir ile fakir ve muhtaç aileler ile ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunulacağı belirtildi.

Kermesten elde edecek gelirin tamamının fakir ve muhtaç aileler ile ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanılacağını belirten Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada Gaziantep halkını düzenledikleri kermese davet etti.

Fakir ve muhtaç aileler ile ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak isteyen tüm hayırsever Gaziantep halkını kermese beklediklerini söyleyen Özaslan, “Umut Kervanı olarak Gazikent ’teki Mehmet Annaç Parkı’nda muhtaç aileler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına bir kermes düzenliyoruz. Kermesten elde edilecek gelir ise bütün ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere verilecek.” dedi.

“Kermesten elde edilecek geliri fakir ve ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtacağız”

Kermeste giyimden ayakkabıya, yöresel ev yemeklerinden gıda ve temizlik ürünlerine kadar her çeşit ürünün yer aldığını aktaran Özaslan, “Bu şekilde kermesi canlı tutup muhtaç ailelere de bir katkıda bulunmuş oluyoruz. Vatandaşlarımız kermesten ne kadar çok alış veriş yaparlarsa, biz de Umut Kervanı olarak daha çok sayıda ihtiyaç sahiplerine ulaşmış oluruz. Kermes alanı olarak bir park alanını seçtik. Böylece insanlar hem alış verişe geliyor, hem de parkta güzel vakit geçirme fırsatı buluyorlar.  Kermesten elde ettiğimiz geliri daha önceden tespit ettiğimiz muhtaç aileler ve ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep halkını kermese davet ediyoruz”

Kermese Gaziantep halkının büyük bir ilgi gösterdiğini aktaran Özaslan, “Kermesimiz bugün başladı ve 30 Haziran pazar gününe kadar devam edecektir. 5 gün boyunca buradayız. Halkımızı, 5 gün boyunca açık kalacak kermese davet ediyoruz. Bu kermesi muhtaç aileler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına yaptığımız için hayırseverler kermesimize gelip, alış veriş yapsınlar. Bu şekilde muhtaç aileler ve ihtiyaç sahibi öğrencilere katkıda bulunsunlar.” şeklinde konuştu.

“Umut Kervanı çok güzel bir çalışmada bulunuyor”

Kermese katılarak katkıda bulunan vatandaşlardan Mehmet Salih Barlak  “Bu kermesi düzenleyen Umut Kervanı’ndan Allah razı olsun. Çok güzel bir etkinlikte bulunuyorlar. Bu kermesi muhtaç aileler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına yapıyorlar. Kermeste her şey var. Bu tür çalışmaların yapılmasını olumlu karşılıyoruz.” diye konuştu.

“Herkesin bu kermese katkıda bulunmasını tavsiye ediyoruz”

Bu tür kermeslere destek verilmesi gerektiğini belirten Şükrü Aksu da “Umut Kervanı, muhtaç aileler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına bir kermes düzenliyor. Ben de bu kermeste gönüllü olarak görev alıyorum. Bu çalışmayı yapan Umut Kervanı’ndan Allah razı olsun. Çünkü bu çalışma güzel bir çalışmadır. Zaten bu kermeste elde edilen gelir, muhtaç aileler ve ihtiyaç sahibi öğrencilere gidiyor. Umut Kervanı, fakir ve zenginler arasında bir köprü görevi görmektedir. Herkesin bu kermese katkıda bulunmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

“Tüm halkımızı bu hayır çarşısına davet ediyoruz”

Kermese görevli olarak katkıda bulunduğunu belirten Yahya Özcan da “Özellikle de geçim şartlarının zorlaştığı günümüzde kimsesiz ailelerin, yoksulların geçimini sağlaması çok zor oluyor. Bu anlamda Umut Kervanı’nın çok güzel çalışmaları var. Biz de bu kermese katkıda bulunmak için geldik. Umut Kervanı, gerek Ramazan ayında gerekse de yılın diğer günlerinde birçok fakire ulaşıp, yardımda bulunuyor. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı bu hayır çarşısına davet ediyoruz.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir