• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
Darbeci Gelenek Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Hükümetin 2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirerek başörtüsüne İmam Hatipler dışında yasak getirmesine tepki veren Özgür-Der Üniversite Gençliği Dicle Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını grup adına okuyan Hacer Gözcü,``Ak Parti hükümeti uzun zamandır, başta 12 Eylül Darbesi olmak üzere, tüm darbelerle hesaplaşma iddiasında. Ancak bu iddianın samimiyeti en doğru şekilde cuntacıların başlattığı başörtüsü yasağı ile mücadele de test edilebilir. Bu açıdan baktığımızda hükümet bu hesaplaşmayı verememiştir``dedi.
 
Halkın Başörtüsü yasağını Ak Parti`nin kaldıracağı inancının hayal kırıklığı ile sonuçlandığını belirten Gözcü,`` Yıllardır süre gelen başörtüsü yasağının Ak Parti hükümeti tarafından ortadan kaldırılacağı inancı, önce yasağın yeni bir anayasa ya havale edilmesi ve ardından da yayımlanan kılık kıyafet yönetmeliğinde yasağın tahkim edilmesi ile yerini hayal kırıklığına bırakmıştır`` şeklinde konuştu.
 
Hükümetin uygulamaya koyduğu bu yönetmeliğin mantığını soran Gözcü, "Hükümet, bu yönetmelikteki bu ayrımın mantığını ve yasağın niçin sürdürüldüğünün gerekçesini açıklamak zorundadır. Ve biz Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`e soruyoruz,
- Bu yasak bu şekilde ilelebet sürecek midir yoksa milyonlarca mağdur üretildikten sonra mı kaldırılacak?
- Yok, eğer yasağı kaldırmayacaksanız bunu açık açık topluma ifade etmeniz gerekmez mi? Toplumu oyalamaya hakkınız var mı?
- Ömer Dinçer, `Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz ne yaptığımızın farkındayız, eğer başörtüsünü serbest bırakma niyetimiz olsaydı bütünüyle bu yönetmelikle onu serbest hale getirebilirdik` demektedir. Bu açıklamanın ardından yasağın sürdürülmesinin reel politik ile izah edilmesinin olanaksızlığını ortaya koymuyor mu?`` dedi.
 
Kadın hakları savunucularına seslenen Gözcü, "Günlerdir başörtüsü yasağının yeni versiyonu ile ilgili Türkiye`nin birçok ilinde açıklamalar yapıla geldi. Kadın savunucularının sessizliğini ise kadına yönelik ayrımcılık ve şiddet karşıtlığı söyleminin Müslüman kadını teğet geçtiği şeklinde yorumladık. Oysa Türkiye`de başörtüsü zulmü kadar, devlet eliyle sistematik olarak uygulanmış kadına yönelik zulüm yoktur`` ifadelerini kullandı.
 
Son olarak hükümete seslenen Gözcü, "Bizler, hangi gerekçeyle yapılıyorsa da bu yasağı, İslam düşmanı darbeci geleneğin devamı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Hayatın her alanında başörtüsü şartsız ve sınırsız bir şekilde serbest bırakılmalıdır. Başörtüsü hayatın her alanında serbest olana kadar mücadelemiz devam edecektir. Hükümeti bir an önce bu vahim hatadan geri dönmesi, bu saçmalığa bir son vermesi ve İslam`ın şiarlarına el uzatmaması konusunda açık ve net bir şekilde uyarıyoruz`` şeklinde konuştu. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir