• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bursa Milli Eğitim Komisyonu Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İl Milli Eğitim Komisyon toplantısı Demirtaşpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde yapıldı. Bursa eğitiminin masaya yatırıldığı toplantıya, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Barca`nın yanı sıra İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Ali Dursun, Müdür Yardımcısı Mustafa Sevinç ve Şube Müdürü Nebahat Sezgin ile komisyonda görevli okul müdürleri katıldı.

Hedeflerinin öğrencileri bir üst öğrenime ve hayata en iyi şekilde hazırlamak olduğunu ifade eden Şevket Barca, \"Büyük Türkiye hedefine ulaşılmasında eğitimin önemli rol oynayacağına inanıyorum. Bu nedenle üzerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürüyoruz\" dedi.

İl Milli Eğitim Komisyon toplantısında 9. sınıflarda devamsızlık yapan öğrenciler, sağlığa uygun olmayan yiyecek ve içeceklerin kantinlerde satılmaması, obezite ve zararlı alışkanlıklarla ilgili veli ve öğrencilerin bilgilendirilmesi, taşımalı eğitim gibi konular ön plana çıktı.

Yeni yayınlanan yönetmeliklerin de görüşüldüğü toplantıda ayrıca, yeni eğitim sistemi ve seçmeli derslerin uygulanması, ortak sınavlar, okullarda tasarruf tedbirleri, rehberlik ve yönlendirme çalışmaları, öğrencilerin yaşadıkları kenti tanıması ve çevre bilinci oluşturulması, adrese dayalı öğrenci kayıt işlemleri gibi konular görüşüldü. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir