• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Halfeti sahil yolunda çalışmalar zaman alacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu bazı inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Valilik protokol girişinde Vali Abdullah Erin tarafından karşılanan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Erin tarafından makamda ağırlandı.

Vali Erin ile makamda bir süre görüş alışverişinde bulunan Çataklı ve Güllüoğlu, buradaki ziyaretin ardından Birecik ilçesine geçerek, geçtiğimiz günlerde iki kez heyelan yaşanan Birecik sahil yolu üzerinde incelemelerde bulundular.

Heyelan bölgesindeki incelemelerinin ardından Vali Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Halfeti Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapan Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Birecik sahil yolu üzerinde meydana gelen heyelanın ardından Valilik koordinesinde AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin çalışması ile belli sayıda konutun boşaltıldığını hatırlatarak, bundan amaçlarının can kaybı riskini ortadan kaldırarak insanların zarar görmesini engellemek olduğunu söyledi.

Çataklı şu ifadeleri kullandı: "Halfeti yolu olarak da bilinen sahil yolu üzerinde bir heyelan meydana geldi. Bunun sonucunda gerek AFAD, gerek Büyükşehir belediyemiz bir değerlendirmede bulundular. En son valiliğimiz koordinasyonunda bölgede birçok ev boşaltıldı. Buradaki amaç; can kaybının ortadan kaldırılması ve sıfır risk oluşturmaktı. Bugün Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız ile heyelan bölgesinde yaptığımız incelemenin ardından bir değerlendirme toplantısı yaptık. Görünen o ki, heyelan olan bölgede ciddi bir risk var. Bu nedenle üzerinde detaylı bir çalışma yapılması gerekiyor. Hem Büyükşehir belediyemiz tarafından hem AFAD tarafından bu çalışmalar yürütülüyor. İşin boyutları dikkate alındığında zaman alacak bir çalışma olduğunu göz ardı etmemek lazım. Yol mevcut durumuyla trafiğe açılanacağından dolayı alternatif yollar ile ilgili çalışmalarımız sürüyor." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir