• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
"Huzurlu ve güvenli yarınlarımız için tüm bağımlılık türleri ile mücadele etmemiz lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de gerçekleşen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Bingöl  Valisi Kadir Ekinci, "Aklı, sağlığı ve nesli korumak adına, çocuklarımızın ve milletimizin huzurlu ve güvenli yarınları adına tüm kesimler ile birlikte azami gayret göstererek, uyuşturucu ve giderek farklılaşan tüm bağımlılık türleri ile mücadelede daha fazla yol almanın gayret ve çabası içindeyiz." dedi.

Bingöl'de Vali Ekinci başkanlığında ilgili kurum amirlerinin katılımıyla, "Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" yapıldı.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan programa, Vali Kadir Ekinci'nin yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Vali Yrd. Yusuf Gemici, BİNTSO Başkanı Mahmut Ayas ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu'nun sunumu ile başlayan toplantıda, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele yerel eylem planı doğrultusunda yapılan saha çalışmalarının genel durumu anlatıldı.

Toplantıda sırasıyla; İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Yeşilay Bingöl İl temsilciliğince takip edilen faaliyetleri içeren sunumlar yapıldı ve tüm paydaş kurumların bağımlılıkla mücadele noktasında yapmış oldukları çalışmaların değerlendirmesi akabinde görüş ve öneriler paylaşıldı.

Daha sonra okul çevrelerinde alınan güvenlik önlemleri ve öğrencilere yönelik konuyla ilgili rehberlik çalışmaları hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi.

"Huzurlu ve güvenli yarınlarımız için tüm bağımlılık türleri ile mücadele etmemiz lazım"

Kurumların uyuşturucu ile mücadele yöntemleri hakkındaki bilgi paylaşımları sonrasında bir değerlendirmede bulunan Vali Kadir Ekinci, uyuşturucu ile mücadelenin sadece kolluk kuvvetleri ile yapılacak bir mücadele olmadığına dikkat çekti.

Vali Ekinci, "Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, STK'ların ve gönüllü vatandaşların yarınlarımızı koruma adına bu konu üzerinde hassasiyet ile durması gerekir. Aklı, sağlığı ve nesli korumak adına, çocuklarımızın ve milletimizin huzurlu ve güvenli yarınları adına tüm kesimler ile birlikte azami gayret göstererek, uyuşturucu ve giderek farklılaşan tüm bağımlılık türleri ile mücadelede daha fazla yol almanın gayret ve çabası içindeyiz." dedi.

Bağımlılık ile mücadele il koordinasyon kurulu toplantısı, daha önceden alınan kararlar, devam eden uygulamalar ve planlanan çalışmaların değerlendirilmesi ve Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü münasebetiyle 'saat kulesi önünde bilgilendirme amaçlı stant kurulması ve kültür merkezinde tiyatro gösterisi' gibi faaliyet bilgilerinin paylaşılması ile sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir