• DOLAR 32.561
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2431.638
  • ...
​"Uyuşturucu gelecek nesillerimizi tehlike altına alıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

"26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları tarafından halkı bilinçlendirmek amacıyla bir alışveriş merkezinde stantlar açıldı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Harran Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü Narkotik Birimi, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Müftülüğü ve İl Kütüphanesi’nin halkı bilinçlendirmeye yönelik broşür, kitap ve benzeri materyallerle açtığı stant çalışmasına Yeşilay Şanlıurfa Şubesi de destek verdi.

"Arya" adıl narkotik köpeğinin de gösterileriyle yer aldığı etkinliğe katılan kuruluşlar, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik bilinçlendirme çalışmaları yaptı.

Stant etkinliğinin açılışını yapan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, stantları ziyaret ederek görevlilerden yaptıkları hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

"Amacımız; uyuşturucunun hiç kullanılmaması ya da kullanmış olanların tedavi ettirilmesidir"

Uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili amaçlarına belirterek sözlerine başlayan Vali Yardımcısı Akıl, "Uyuşturucu ile mücadelede temel amacımız; uyuşturucunun hiç kullanılmaması ya da kullanmış olanların tedavi ettirilmesidir. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı ortaya çıkardığı sonuçlar nedeniyle sadece kullanan kişiyi etkilemekte kalmayıp; kullanıcının ailesini ve çevresini de olumsuz şekilde etkilemektedir. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde dünya genelinde olduğu gibi ülkemiz de birçok problemleri yaşamaya adaydır. Bu durumda toplumsal düzen bozulmakta özellikle toplumun en önemli temel taşı olan gençlere zarar vermekte gelecek nesillerimiz tehlike altına girmektedir." diye konuştu.

Akıl, "Gençlerin korunması, madde bağımlılığı ve kullanımı ile ilgili, ailelerin ve gençlerin eğitim alanlarının açılması temel öncelikli hedefimizdir. İlimizde de bağımlılıkla mücadele kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, eylem planlarını hazırlamak ve onaylamak, gerektiğinde değiştirmek, güncelleme ve uygulanmasını takip etmek maksadıyla Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu’nun çalışmaları devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Akıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin’in talimatıyla Şanlıurfa il ve ilçelerinde uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili risk etmenlerinin belirlenmesi araştırma projesi sadece Urfa’mızda uygulanmıştır. Bu uygulama çerçevesinde akademik çalışmalarla Şanlıurfa’nın durum tespiti masaya yatırılmıştır. Bu projenin başında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olan Mustafa Necmi İnal hocamızın önderliğinde; Harran Üniversitesi, Sağlık İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda bu projenin ilk ayağını tamamladık. Şu an projenin ikinci ayağına geçmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda da eğiticilerin eğitimi ile ilgili uyuşturucu kullanımı noktasında sürdürülen çalışmalarda ilgili kurum ve kuruluşlara çeşitli desteklerin verilmesi amaçlanmaktadır." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir