• DOLAR 32.516
  • EURO 34.591
  • ALTIN 2498.764
  • ...
Cumhurbaşkanlığından Erdoğan'ın Japonya ve Çin ziyaretlerine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, G20 Osaka zirvesi vesilesiyle Japonya’ya, bitiminde Japonya ve Çin'e gerçekleştireceği resmî ziyaretler hakkında basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 28-29 Haziran 2019 tarihlerinde Dönem Başkanı Japonya’nın evsahipliğinde Osaka’da gerçekleştirilecek 14’üncü G20 Liderler Zirvesi’ne iştirak edeceği belirtildi.

Zirvede ele alınacak konulara değinilen açıklamada, "Küresel ekonomik istikrarın temin ve teşviki amacıyla gayriresmi bir görüş alışverişi ortamının sağlanması amacıyla kurulan Yirmiler Grubu – G20, Japonya’nın Dönem Başkanlığı’nda, büyüme, altyapı, uluslararası finansal mimari, mali düzenlemeler, yolsuzlukla mücadele, kalkınma, istihdam, ticaret ve yatırım, kaynak verimliliği ve deniz plastik çöpleri ile dijital ekonomi, sağlık, tarım, enerji, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele gibi ana başlıklar temelinde bir gündem takip etmektedir." denildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, anılan gündem çerçevesinde icra edilecek oturumlarda G20 liderleriyle bir araya gelmesi, ayrıca Zirve marjında katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanları ile uluslararası örgüt temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştireceğin öngörüldüğü ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, G20 Osaka Zirvesi’ni takiben 30 Haziran – 2 Temmuz tarihlerinde Japonya ve Çine resmi ziyaretlerde bulunacağı aktarılan açıklamada, "Japonya ve Çin Halk Cumhuriyeti ziyaretleri sırasında anılan ülkelerle bölgesel ve uluslararası gündemdeki konuların ele alınmasının yanısıra ikili ilişkilerimizin daha ileri taşınmasına imkân verecek görüşmeler yapılması planlanmaktadır." bilgisine yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan ziyarete ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabından, Erdoğan’ın, Japonya ve Çin ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altun, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Japonya ve Çin ziyareti bugün başlıyor.

Türkiye, ulusal çıkarları ve küresel barış için stratejik platformları değerlendirmeye, her ülke ile siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkileri güçlendirmeye devam ediyor.

Japonya’da ekonomileri en büyük ülke liderlerini buluşturacak G20 Zirvesinde Cumhurbaşkanımız, ticaret savaşlarının yoğunlaştığı bir dönemde serbest ticaretin, sürdürülebilir büyümenin ve küresel ekonomik istikrarın önemini anlatacak.

Cumhurbaşkanımız, Japonya’da G20 toplantılarının yanısıra ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin başta olmak üzere pek çok liderle yapacağı ikili görüşmelerde karşılıklı ilişkileri ve bölgesel konuları ele alacak.

G20 Zirvesinden sonra Pekin’e bir ziyaret gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanımız, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Türkiye-Çin ilişkilerini daha da ileri taşıyacak konuları masaya yatıracak." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir