• DOLAR 32.515
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.983
  • ...
Camilerde çocuk cıvıltısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl "Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganı ile Türkiye genelinde düzenlenen yaz Kur'an kursları, büyük bir coşku ile devam ediyor.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Mardin merkez ve ilçelerinde de camilerin yanı sıra Kur'an kurslarında açılan yaz Kur'an kurslarına; çocuklar ve gençler büyük bir ilgi gösteriyor.

Çocuklarla şenlenen camilerde, eğitmeneler tarafından Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgileri eğitimi veriliyor. Yaz Kur'an kursuna katılan öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra temel dini bilgiler eğitimi de alıyor.

Camiye gelen öğrenciler, yaz tatilini Allah'ın kitabı olan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğrenerek ve okuyarak değerlendirmek istediklerini, bundan dolayı da camiye geldiklerini söylediler.

“Kur’an öğrenmek mutluluk vericidir”

Öğrencilerden Öykü Yağmur Kasırga (8), Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Kasırga, “Karnelerimizi aldık ve yaz tatiline girdik. Camide Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler öğreniyoruz. Camiyi çok seviyoruz. Hem Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz hem de dinimizi öğreniyoruz. Hocamız bize namaz kılmayı, abdest almayı öğretti. Burası çok güzel, herkese tavsiye ediyorum.” dedi.

“Camiyi çok seviyoruz”

Öğrencilerden Berat Bekin (10) de   “Bu yaz tatilinde camiye geliyoruz. Camide güzel bilgiler öğreniyoruz. Allah’ı ve Peygamber Efendimizi öğrenmeye geldik. Camiyi çok seviyoruz. Camide hem Kur'an-ı Kerim okuyoruz hem de eğleniyoruz. Herkese tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

“Kur’an kursunun açılmasını dört gözle bekliyorduk”

Kur’an kursunun açılmasını dört gözle beklediğini belirten Yakup Bekin (9), “Karnelerimizi aldıktan sonra yaz tatilinde camiye geliyoruz. Camide hem Kur'an-ı Kerim hem de Hazreti Muhammed'in hayatını öğreneceğiz. Teneffüslerde ise eğleniyoruz. Çok güzel gidiyor, arkadaşlarımın da camiye gelmesini tavsiye ederim.” dedi.

“Hem Kur’an öğreniyoruz hem de eğleniyoruz”

Iraklı Hacir Şamil (11) ise camide hem Kur’an-ı Kerim öğrendiğini hem de eğlendiğini söyledi.

Şamil, “Okullar tatil olur olmaz camiye koştuk. Camide Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz. Aynı zamanda Kur’an ezberi yapıyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını da öğreniyoruz. Camiyi seviyorum, herkese tavsiye ediyorum.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir