• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
“Suriye sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın meselesidir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Suriye Görev Gücü Koordinasyon Toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Bir otelde Gaziantep Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, eğitimden sağlığa, güvenlikten sosyal yaşama kadar pek çok konu başlığı sunumlar eşliğinde ele alındı.

Toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Suriye konusunun sadece Türkiye’nin Gaziantep’in, Kilis’in ve Hatay’ın olmadığını, tüm dünyanın meselesi olduğunu vurguladı.

Gül, tüm dünyayı yakından ilgilendiren bir konu olan Suriye meselesinin ekonomik, siyasi, sosyal ve güvenlik boyutlarının bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Suriye meselesini sadece Suriye ile değerlendiremeyiz. Özellikle Türkiye’de yaşayan büyükşehirler başta olmak üzere üç milyona yakın Suriye vatandaşı var. Bunların sorunları bizleri doğrudan ilgilendiriyor.”

Vali Gül, iki gün sürecek toplantının temel amacının Suriye’de güvenli bölgelerin normalleştirilmesi, Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine gitmelerinin önünün açılması, ticaretin, dolaşımın, sağlık hizmetlerinin daha sağlıklı bir şekilde verilmesi olduğunu aktardı.

Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yardımcısı Ahmet Erdem, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Reha Denemeç, Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammet Güven, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kilis Valisi Recep Soytürk, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu ile ilgili kuruluşların yöneticileri katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir