• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
3 bin camide 75 bin çocuğa eğitim verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır İl Müftülüğü bünyesindeki cami ve kurslarda Kur’an eğitimine başlayan öğrenciler ile buluşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 3 bini aşkın cami ve kurs merkezinde 75 bin çocuğa yönelik eğitimin başlatıldığını belirtti.

Okulların tatile girmesiyle il müftülüklerince başlatılan yaz Kur’an kurslarının açılış programı, Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, İl Müftülüğü ’ne bağlı Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ile buluşarak il müftülüğünün düzenlediği resim ve kompozisyon yarışmalarında il ve ilçe kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

İmam Hatip Mustafa Şeker’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, müftülükler bünyesinde başlatılan yaz Kur’an kursu çalışmalarını içeren sinevizyon gösterimi yapıldı.

“Çocuklar, camilerimizin görünen melekleridir”

Günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmasını yapan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, çocukları cami ve kurslardaki melekler olarak tanımlayarak, “Camilerde evlatlarımızı görünce Peygamberimizin Hazreti Hüseyin için ‘Bu benim Hüseynimdir. Her kim onu severse Allah’ta onu sevsin’ duası aklıma geliyor. Efendimizin duası sizlerle olsun. Camilerimiz, Kur’an kurlarımız her yaz meleklerle dolup taşar. Biz biliyoruz ki, camilerimizde melekler vardır. Manevi meleklerdir, gözle görülmezler. Ama bir de görünen meleklerimiz vardır, o da sizlersiniz, camilerimizde bulunan birer meleksiniz.” dedi.

Karabayır, “Geçen seneye nazaran artan sayımızla gurur duyuyoruz. Şu an itibariyle sayımız 64 bine yaklaşmış bulunmaktadır. İstiyoruz ki; Diyarbakır’ımızın evlerinde, camilerinde, sokaklarında, köylerinde, tarlalarında ve dağlarında hep melek yüzlü gençler dolaşsın inşallah.” ifadelerini kullandı.

Bugün 3 bini aşkın cami ve kurs merkezinde 75 bin çocuğa dönük başlatılan eğitimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Güzeloğlu, çocuklara yönelik yaptığı konuşmasında, “Her bir çocuğumuzu merkez alarak her yönden yetişmelerini, gelişmelerini teşvik edecek bir kurs programına başlamış bulunuyoruz. Sizlerin; Peygamberimizin ahlakı ile ahlaklanan, bu milletin değerlerine ve geleceğine sahip çıkan, bunları kendi şahsında temsil eden ve aynı zamanda ilimde, edepte dünya ile yarışabilen birer genç olmanızı amaçlıyoruz. Sporu, eğlenceyi ve okulu da içeren çok güzel bir eğitim programı sizlere sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, anne ve babalara çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Anne ve babalara şu çağrıyı yapmak istiyorum. Tüm bu değerleri şahsında barındıran çocuklarımızın yetişebilmesi için, çocuklarımızı Kur'an kurslarıyla buluşturalım.”

Konuşmalarının ardından, il müftülüğünün düzenlediği resim ve kompozisyon yarışmalarında il ve ilçe kategorilerinde dereceye giren 12 öğrenciye ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi. (Ramazan Zeren – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir