• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
Dubai Emniyet Müdürüden 'Yüzyılın Anlaşmasına' tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dubai Emniyet Müdürü Dahi Halfan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Trump'ın sorunu, para sevgisiyle vatan sevgisini birbirine karıştırıyor ve vatan sevgisinin dolarla satın alınabileceğini sanıyor" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir iş adamı olduğuna işaret eden Halfan "Parasıyla siyasi bir anlaşmayı satın alabilecek mi?" diyerek Arap milletiyle böyle bir şeyin gerçekleşmesinin büyük bir hüsran olacağına dikkati çekti.

"TRUMP, VATAN SEVGiSiNiN DOLARLA SATIN ALINABiLECEĞiNi SANIYOR"

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin Yüzyılın Anlaşması ve Manama Çalıştayı'na katılımla ilgili yaptığı "Sina'dan bir kum tanesini dahi vermeyeceğiz" şeklindeki açıklamasının üzerine Halfan, yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı:

"Trump'ın sorunu, para sevgisiyle vatan sevgisini birbirine karıştırıyor ve vatan sevgisinin dolarla satın alınabileceğini sanıyor."

"ALLAH'TAN KORKUN"

Halfan "Yüzyılın Anlaşması'nda bir araya gelen Ey Araplar" şeklinde liderlere hitap ederek, "Musibetler ne kadar ağır olsa da zillet kabul etmeyen bir ümmet için Allah'tan korkun" dedi.

 Halfan "Tüm çabaları ve planlarıyla Yüzyılın Anlaşması başarısız olmuştur. Bu anlaşmaya evet diyen herhangi bir Arap lider tarihin onu affetmeyeceğini iyi bilir" değerlendirmesinde bulundu.

"SAHİP OLMADIĞINIZ ŞEYLERİ SATAMAZSINIZ"

Halfan Manama'daki toplantıya katılan Arap yetkililere ilettiği mesajla dikkatli olmaları gerektiğini söyleyerek "Sahip olmadığınız şeyleri satamazsınız, Filistin, orada yaşayanların mülküdür" ifadesini kullandı.

Hiçbir Arap liderin Filistin'in satılması pazarlığına katılmayacağını savunan Halfan, bunun çok uzak bir ihtimal olduğunu belirtmek için "Şeytan da cennete girmeye heveslidir" ifadesini kullandı.

Halfan, Trump'ın İsrail yararına Araplardan topraklarını satın almakta başarılı olması durumunda bunun Araplarla İsrail arasında yeni bir mücadelenin başlangıcı olacağını söyledi.

Uzun yıllar boyunca, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai'de Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Dahi Halfan, Arap dünyasında yaşanan sıkıntılara ilişkin yaptığı yorumlarda halkların duruşuna aykırı açıklamalarıyla tanınıyor.

Dubai'nin de bağlı olduğu Birleşik Arap Emirlikleri ise Yüzyılın Anlaşmasını'nın kabulü için çaba sarf ediyor.

KAYNAK: TİME TÜRK

Bu haberler de ilginizi çekebilir