• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
Rejimden Hama’nın Kuzeyine Askeri Sevkiyat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rejimin bu adımı, Suriyeli muhalif güçlerin, dün, Hama’nın kuzeyinde rejim ve Rus birliklere ait 3 askeri noktayı grad tipi füzelerle vurduğunu duyurmasının ardından geldi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), sevkiyatın, rejim güçleri ve ona bağlı Kaplan kuvvetleri komutanı Suheyl Hasan’ın son dönemde kaybettiği bölgeleri yeniden ele geçirmek hedefiyle Hama’nın kuzeyine yönelik yeni bir saldırı hazırlığının işareti olabileceğini belirtti.

Suheyl Hasan ve rejim güçleri, Suriyeli muhaliflerin 6 Haziran’dan bu yana kontrol altında tuttuğu Tel Meleh ve Cebin köylerini ele geçirmek için düzenlediği saldırılarda başarılı olamamıştı.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Ulusal Kurtuluş Cephesi, Rusya ve rejim güçlerine ait 3 askeri noktayı grad füzeleriyle hedef aldıklarını açıkladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen Ulusal Kurtuluş Cephesi Komutanı, önceki gün, DPA’ya yaptığı açıklamada, “Muhalif güçler, rejim ve bağlı birliklere ait 3 askeri noktayı vurdu. Rus askeri kampı Bureydic grad füzeleriyle tam isabet vuruldu” dedi.

Muhalif Komutan, ayrıca Hama’nın kuzey kırsalında bulunan Caberiye kasabasında, Rus ve rejim yetkililerinin bir araya geldiği toplantıyı da grad füzeleriyle hedef aldıklarını ifade etti. Her iki taraftan ölü ve yaralıları taşıyan 10’un üzerinden aracın Bureydic kampı ve Cebariye kasabasından Hama’ya doğru yola çıktığını söyledi.

Komutan, ayrıca rejim güçlerine ait 4 silah ve mühimmat deposu, tank ve Hama’nın kuzeyinden Hamamiye kasabasına asker taşıyan aracı imha ettiklerini açıkladı.

 

Kaynak:  Şarku-l Avsat

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir