• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
“Uyuşturucu bağımlılığı tedavi edilebilen bir hastalıktır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Uyuşturucu bağımlılığının birçok sorunu da beraberinde getirdiğini belirten Pamukçu, “Dünyada uyuşturucu kullanma alışkanlığında artış olması nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında aldığı bir kararla, 26 Haziran tarihini ‘Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ olarak belirlemiştir. Uyuşturucu bağımlılığı yapan bir madde ruhsal, fiziksel ve sosyal sorunlara yol açar, bu bağımlılık sadece kullanan kişiyi değil ailesini, çevresini de son derece olumsuz etkiler.” dedi.

Uyuşturucu bağımlılığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna işaret eden Pamukçu, “Uyuşturucu madde kullanan kişiler tedavi ve danışmanlık hizmetleri için, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'nın 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele Birimi'ne başvurabilirler. Aile hekimlerine danışabilir, aile hekimlerinden kendilerini bilgilendirmelerini, yönlendirmelerini isteyebilirler. Ayrıca uyuşturucu bağımlılığı konusunda danışmanlık hizmeti almak ve ilimize en yakın AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Araştırma Merkezi) ve ÇEMATEM (Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) bilgisine erişmek isteyen kişiler Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı’nı arayabilirler.” diye konuştu.

Pamukçu, uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek ve halkın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla il merkezinde ve ilçelerde İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde çeşitli etkinlikler düzenleyip broşür dağıtımının gerçekleştirileceğini kaydetti.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir