• DOLAR 32.566
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2429.162
  • ...
El Salvadorlu Aylan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 aylık El Salvadorlu Valeria’nın suda boğulmuş minik cesedi 4 yıl önce Yunanistan’a geçmeye çalışan Aylan el Kürdi’yi hatırlattı.

Amerika ile Batının aynı medeniyet olduğu çocuk ölümlerinin nedenlerinden de rahatlıkla anlaşılıyor. Suriye meselesinde mültecileri kabul etmeyen Avrupa nasıl ki onbinlerce Aylan el Kürdi’nin Akdenizde boğulmasına neden oldu şimdi de ABD aynı politikayı sürdürüyor.

El Salvadorlu Oscar Alberto Martinez Ramirez ve 11 aylık kızı Valeria'nın ile Amerikaya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybetti.  

Meksika'da yayın yapan La Jornada gazetesinde çıkan habere göre, El Salvadorlu Oscar ve 11 aylık kızı Valeria, Meksika ile ABD'yi ayıran Rio Bravo nehri üzerinden ABD'ye geçerken hayatını kaybetti.

ABD'nin Meksika sınırında sığınma başvurusu yapmak için bekleyen Oscar Alberto, pazar günü ABD'ye yasa dışı yollardan geçmeye karar verdi. Önce kızıyla nehri geçen Oscar, kızını ABD tarafında bırakarak eşi için geri dönerken, kızının nehre kapıldığını gördü. Kızı Valeria için tekrar geri dönen Oscar, Valeria'ya ulaşmasına rağmen akıntıya kapılarak kızıyla birlikte can verdi.

2015’te Aylan El Kürdi’ye kapılarını açmayan ama onun ölümünden sonra tiyatro gösterimleri sahneye sokan, Aylan için müzikaller düzenleyen Avrupalılar muhtemelen Valeria için de bir film çevirirler...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir