• DOLAR 32.434
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2489.749
  • ...
İngiltere ve Fransa`dan, İsrail`e Büyükelçi Tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa ve İngiltere, İsrail`i inşa etmeyi planladığı yeni yerleşim yeri planına karşı büyükelçilerini geri çağırmakla tehdit etti.

Haaretz`de yer alan habere göre, İsrail`in, Filistin`in BM`de kazandığı yeni statü sonrası `E1` koridoru olarak adlandırılan ve Batı Şeria`yı ikiye böleceği bilinen alanda inşa edeceğini söylediği 3 bin kişilik yerleşim yeri planı İngiltere ve Fransa`nın sert tepkisine neden oldu.

Avrupalı diplomatlara dayandırılan haberde, İngiltere ve Fransa`nın yerleşim yeri inşaatının başlaması halinde büyükelçilerini geri çağıracağı aktarıldı.

Üst düzey Avrupalı bir diplomat, "Bu yalnızca bir kınama olmayacak, İsrail`e karşı atılmış gerçek bir adım olacak" diye konuştu." Gazeteye konuşan diplomat " Londra, E1 kararına öfkeli" diye konuştu.

İngiltere ve Fransa başta olmak üzere Avrupalı diplomatların İsrail`e karşı atılacak adımlar konusunda birlikte ve koordineli hareket ettiği söylendi. Ayrıca, iki ülke atacağı bu adımlar konusunda Washington`a bilgi de verdi.

Fransa Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada, "İsrail`in yerleşim planını onaylamamanın başka yolları da var" diye konuştu.

İngiltere ve Fransa Dışişleri`nin yerleşim kararına karşı alınacak tepkiyi bugün karara bağlayacakları belirtiliyor.

Maaleh Adumim ile Kudüs arasında yapılması planlanan bu yerleşim yeriyle İsrail`in amacının Batı Şeria`nın kuzey parçasını güneyinden ayırmak olduğu belirtiliyor. 2009`da durdurulan proje işgal atındaki Batı Şeria`yı ikiye bölmeyi amaçlıyor.

dünya bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir