• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Çelik: Milletimizin verdiği mesaj tüm yönleriyle ele alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ele alınan konularla ilgili açıklama yaptı, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Milletimizin iradesinden daha büyük bir otorite yoktur bizim için"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyor,  sonucun İstanbul halkına hayırlı olmasını diliyorum. Karar başımızın üzerindedir. Her zaman söylediğimiz gibi vatandaşımızın iradesinden, milletimizin iradesinden daha büyük bir otorite yoktur bizim için siyaset yaparken.

"Seçim sonuçları tüm yönleriyle değerlendirilecektir"

Son seçimlerde sonuç net olarak ortaya çıkmıştır. Sonucu tabii ki saygıyla karşılıyoruz. Milletimizin verdiği mesaj, partimiz tarafından tüm yönleriyle ele alınacak. Seçim sonuçları değerlendirilecektir. 

"Sandığa giden vatandaşlara demokrasiye verdikleri güç için teşekkür ederiz"

31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak çok büyük bir başarıya imza attık. İstanbul ilçelerinde ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de büyük bir başarı yakaladık. İlçelerde ve Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki başarının Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yansımamasının sonuçlarını da kapsamlı şekilde ele alacağız. Seçimlerde sandığa giden vatandaşlara demokrasiye verdikleri güç için teşekkür ederiz. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım büyük bir gayret sarfetti, kampanya süresince sevecen, sempatik, birleştirici profili ve İstanbul sevdası bir kez daha görüldü. Cumhur İttifakı ruhunu, birlik ve beraberliği samimi şekilde destekleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP teşkilatına teşekkür ederiz.

"YSK, seçim sürecini başarıyla yönetmiştir"

Bu süreçte çok yıpratılmaya çalışılan ama son derece önemli bir kurum olan YSK, hukuk çerçevesinde verdiği kararlarla seçim sürecini başarıyla yürütmüştür. Bu kurumumuz birikimi, geleneği, yıpratılmaya çalışılan, CHP sözcüleri tarafından tehdit edilen ama buna rağmen görevini hakkıyla, hiçbir tarafgirlik gözetmeden yapan bir kurum olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. YSK'nin temsilcilerine ve bütün çalışanlarına buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

"Kimin kazandığından daha önemli olan demokrasinin kazanmasıdır"

İstanbul'da yapılan her iyi işin arkasında büyük bir İstanbul sevdalısı olan Cumhurbaşkanımızın büyük bir desteği ve himayesi olacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. AK Parti olarak yol haritamız bellidir. Yakın dönemde seçim sıklığı konusunda yorgunluk tartışmaları gündeme geldi. Demokrasi bedel isteyen bir kazanımdır. Türkiye'nin demokrasisi büyük bir ilham kaynağıdır. Hepimizin davası Türkiye davasıdır. Kimin kazandığından daha önemli olan demokrasinin kazanmasıdır. Milli iradenin talimatlarının başımızın üzerinde yeri var. Demokrasiye olan inancı demokrasi tarihi açısından ve bizim açımızdan vatandaşlarımızın bu durumu büyük bir gurur kaynağıdır. Hem coğrafyamıza bir ilham kaynağı olan demokrasimiz yoluna devam ediyor hem de önümüzdeki dönemde demokratik değerleri zayıflatmaya çalışanlara karşı en büyük cevabı teşkil ediyor.

"Cumhurbaşkanımıza karşı yurt dışında büyük bir kara propaganda başlamıştır"

Bu süreçte dikkat edilmesi gerekenlerden bir tanesi; yurt dışında Cumhurbaşkanımıza karşı büyük bir kara propaganda başlamıştır. Görüldü ki 25 yıllık yerel yönetim iktidarı devredilirken bile demokratik olgunluk gösterilmiştir. Bu demokratik olgunluğa liderlik eden de Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu tavır olmuştur. Bu kara propaganda odakları, bir kere daha bu tavırdan cevaplarını almışlardır. Her seçim bir kutuplaşmadan bahsediliyor. Aziz milletimiz provokasyonlara kulak asmasın, kardeşçe sandık başına gidilmiştir.

"Türkiye demokrasisi yolundan sapmayacak bir demokrasidir"

Türkiye'nin demokrasisi yolundan sapmayacak bir demokrasidir, AK Parti güç vermeye devam edecek. Millet iradesi kutuplaşma ticareti yapanlara büyük bir cevap vermiştir. Önümüzdeki seçimsiz dönemi çok iyi değerlendireceğiz. 

"Askerlik Kanunu büyük bir reformdur, büyük bir devrimdir"

Önümüzdeki seçimsiz dönem, milletimizin taleplerinin yerine gelmesi bakımından son derece önemlidir. Reform partisi olarak, 1927'den beri aynı kalmış Askerlik Kanunu değişmiştir. Bu büyük bir reformdur, büyük bir devrimdir. Gençlerimizin kendi hayatlarını planlaması açısından ön görülebilir, şeffaf bir düzenlemenin ortaya çıkması bakımından, aynı zamanda da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına halel getirmeyecek, bir zaaf oluşturmayacak, bir dengeyi kurması bakımından önemli bir reformdur. Hayırlı olmasını diliyoruz. Adalet Reformu gündemdedir. Nitekim bu konuyla ilgili çalışmalar sürmektedir. Bundan sonrasında, önümüzdeki seçimsiz süreçte herkes gücünü, kuvvetini, işçisinden işverenine, sanayicisinden tüccarına, esnafına, siyasetçisine, kim hangi konumda bulunuyorsa güçlü bir şekilde Türkiye'nin kalkınmasına, bu 4 yıllık dönemi altın bir dönem olarak Türkiye'ye yeni kazanımlar getirmesine odaklanarak geçirecektir. Bu dönemin inşallah hazırlıklarımız çerçevesinde bu şekilde büyük kazanımlara imza atarak geçireceğiz. Her zaman için milli irade ne diyorsa o doğrultuda yolumuza devam edeceğiz.

"Suriye'de rejimin ihlallerine karşı herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz"

Suriye'deki insani durumun, felaketin altını çiziyoruz. İdlib'de rejim açıkça ateşkes ihlalinde bulunuyor. 300 bin kişi yerinden oldu, Rusya'ya açık tutumumuzu iletiyoruz. Herkesi rejimin ihlallerine karşı herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.

"BM'nin Kaşıkçı raporunun tamamına katılıyoruz"

BM'nin Kaşıkçı raporunun objektif olarak hazırlandığını görüyoruz, raporun tamamına katılıyoruz. Rapor, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradenin tescili anlamına geliyor. Rapor, Türkiye Cumhuriyeti'nden de özür dilenmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Bu cinayetin üzerinin örtülmemesi gerekiyor.

"Türkiye ne kendi haklarından, ne de KKTC'nin haklarından vazgeçmeyecektir"

Yunanistan Başbakanı yanlış bir tutum içerisindedir. Türkiye ile Avrupa Birliği'ni karşı karşıya getirmeye çalışıyor. 'Türkiye sondaja başladığı andan itibaren ağır bedeller öder.' gibisinden altı boş ifadeler kullanmaktan vazgeçmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı saygılı bir dil kullanmalıdır. Yunanistan Başbakanı Türkiye'yi tehdit dilinden vazgeçmelidir, Türkiye tehditlere prim vermez. Türkiye ne kendi haklarından, ne de KKTC'nin haklarından vazgeçmeyecektir.

"İstanbullunun tercihinin başımızın üstünde yeri var"

Tabiiki her seçimin kendi dinamiği ve sonuçları var. Bu fark nasıl ortaya çıkmıştır, vatandaşlarımızın beğendiği ve beğenmediği konular değerlendirilecektir. İstanbullunun tercihinin başımızın üstünde yeri var. Biz tercihin tekrar bize dönmesi için neler yapmamız gerektiği konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İstanbul'da belediye başkan adayımız ve teşkilatımız son derece güçlü bir çalışma ortaya koymuştur. Dinamik bir seçim çalışması yürütüldü. Vatandaşımızın bizim bu süreçteki politikalarımız konusunda neyi tasvip edip etmediğini değerlendirip göreceğiz.

"Revizyon genel başkanımızın takdirindedir"

Revizyonlar meselesi, her seçimden 15 gün önce konuşulmaya başlanır, her seçimden sonra bu devam eder. Bu, Sayın Genel Başkanımızın takdirindedir. Kendisi bunu ne zaman, ne şekilde uygun görürse bu şekilde düşünür. AK Parti'de de şöyle bir gelenek vardır: Hiç kimse gerek kendisiyle ilgili gerek diğer konulardaki tasarrufla ilgili kişisel bir tutum içerisine girmez. Ama 'şu anda böyle bir gündem var' diyecek yetkiye sahip değiliz. Bu Genel Başkanımızın tasarrufundadır. Dolayısıyla onunla ilgili size somut olarak 'şöyle davranılacak, böyle davranılacak' diyecek durumda değilim. Bugün bahsettiğimiz kabine revizyonuyla ilgili Genel Başkanımızın o soruya verdiği cevap, grup çıkışında, tabii ki genel merkez için de geçerlidir.

'S-400'ler geldiği zaman konuşlanacağı yerle ilgili TSK'nın çalışması olacak'

S-400 ile ilgili, geldiği zaman nereye konuşlanacak, bununla ilgili Silahlı Kuvvetler çalışmasını yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz edilmiştir. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgileri dahilindedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin çalışması çerçevesinde olacak. Şu aşamada da benim buradan, şurası ya da burası demem doğru olmaz, stratejik olarak doğru olmaz. Çok yönlü, çok katmanlı, Türkiye sosyolojisine tam olarak dokunan, gençlerin sosyolojik, iş kurma, hayatlarını düzenleme taleplerine öngörülebilir ve şeffaf cevaplar veren bir kanun, büyük bir reform.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir