• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Bedelli Askerlik Yapanlar Dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bedelli askerlikten yararlanan ve ikici taksitini son güne bırakan bazı yükümlülerin banka ve askerlik şubelerinde internet ağı sisteminin yokluğundan dolayı mağdur olduğu öğrenildi.

 

Binlerce kişinin umutla beklediği bedelli askerliğin ilk taksitini ödedikten sonra ikinci taksitinin son güne bırakması yükümlüleri sıkıntıya soktu. Son günde hallederim düşüncesiyle banka ve askerlik şubelerinde internet sisteminin kurbanları olan yükümlüler askerliğe gönderilme riski taşıyor.

 

Bankaya yatırılan paranın dekontu mutlaka askerlik şubesine götürülüp kalan işlemlerinin bitirilmesi gerekiyor. Aksi halde paralarını yatırmalarına rağmen gününde işlemleri bitmeyen yükümlülerin bedelliden yararlanamayacaklarını ifade eden yetkililer, bu durumla karşılaşmamak için işlemlerini son güne bırakmamalarını tavsiye etti.

 

Askerliğini Yap Paranı Geri Al
İşlemlerini son güne bırakıp sistemin olmayışından dolayı bedelliden yararlanma hakkını kaybeden yükümlülerin olduğunu söyleyen yetkililer, bu durumla karşılaşanlar, bedelli askerlik yasa tasarısında bu mağdurlarla ilgili bir değişiklik olmazsa, normal askerliklerini yaptıktan sonra yatırdıkları paraları askerlik şubesine başvurarak geri alabilecek. Aksi taktirde para iadesi söz konusu olmaz\" dediler.

 

31 Aralık 2011 itibariyle 30 yaşından gün almış yaklaşık 70 yükümlü 6 ay içinde (15 Haziran 2012`ye kadar) askerlik şubelerine bedelli askerlik için başvurmuştu. (Muhyeddin Beyca - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir