• DOLAR 32.509
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2497.485
  • ...
Van merkezli  FETÖ operasyonu: 18 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ'ye yönelik Van merkezli olarak düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14'ü muvazzaf olmak üzere toplam 18 asker gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ'nün bütünüyle deşifre edilip faaliyetlerinin sonlandırılması, örgüt mensuplarının yakalanarak haklarındaki gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi adına TSK ve jandarma içerisinde mahrem sorumlular tarafından ardışık arama/kripto şifreleme yöntemleri ile aranan ve haklarında bilgi/belge bulunan 5 muvazzaf subay, 9 muvazzaf astsubay, 1 emekli astsubay, 1 emekli uzman erbaş, istifa etmiş 1 astsubay ve KHK ile ihraç edilmiş 1 subay olmak üzere toplam 18 örgüt üyesi şüpheliye yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce; 25 Haziran 2019 günü Van merkezli; İstanbul, Ankara, İzmir, Malatya, Isparta, Denizli, Aydın, Kırklareli, Mardin illerinde ve KKTC'de yapılan eşzamanlı operasyonda, 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan FETÖ üyesi şüphelilerin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceklerdir." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir