• DOLAR 32.601
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2409.648
  • ...
BBC'den yeni algı yönetimi; Ortadoğu’da dini yönelimler anketi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan, Britanya'nın devlet yayın organı BBC(British Broadcasting Corporation) yeni bir algı çalışması başlattı.

Doğu'da, inanmayan insan sayısında artış olduğu düşüncesini yaymak için başlattığı çalışmada 2018 yılının ilkbaharından 2019'un ilkbaharlarına kadarki süre içinde 10 ülkede 25.000'den fazla insan ile görüştüğünü belirtti. Filistin'in geleceğinin konuşulacağı ve İslam dünyasının yoğun tepkisini çeken 'Yüzyılın Anlaşması' görüşmelerinin bugün Bahreyn'de başlaması ile aynı tarihte anketin yapıldığı Filistin'i -özerk bölge- olarak tanımladı ve görüştüğü insanların hepsini Arap olarak tanımladı. Sözkonusu anketin Cezayir, Mısır, Irak, Ürdün, Lübnan, Libya, Fas, Sudan, Tunus, Yemen ve Filistin özerk bölgesinde (!) yapıldığı belirtildi.

Arap Baharı olarak adlandırılan toplum olaylarının başlamasının ardından 2013'ten bu yana, bölge genelinde kendilerini “dini olmayan” olarak nitelendiren insan sayısının yüzde 8'den yüzde 13'e yükseldiği iddia edildi. Çalışmaya göre en yüksek büyüme 30 yaş altı nüfus arasında gözlenmektedir. Bunların yüzde 18'i kendilerinin dini inancı olmadığını düşünüyor. Rapora göre sadece Yemen'de ibre  ters dönüyor ve inanmayanların sayısında bir azalma görünüyor..

BBC New Arabic Orta Doğu'da toplumların her geçen gün liberalleştiğini ve laikleştiğini öne sürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir