• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
"Öncelikle Oslo Anlaşması utancından kurtulmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de düzenlenen konferansta konuşan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, "Öncelikle Oslo Anlaşması Utancından Kurtulmalıyız" dedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Hamas'ın Yüzyılın Anlaşması'nı reddettiğini ifade etti.

El-Hayye, Filistinli kadınların Gazze'de düzenledikleri konferansta yaptığı konuşmada, Yüzyılın Anlaşması'nın Filistinli mültecilerin haklarını yok saydığını, Kudüs'ü hedef aldığını ve Filistin'in tamamını siyonistlerin toprağı kabul ettiğini söyledi.

Yüzyılın Anlaşması'na karşı koymanın ilk adımının Oslo Anlaşması'ndan kurtulmak olduğunu belirten El-Hayye, Amerikan yönetiminin Araplara ait olan bir toprağı işgal rejimine verdiğini ve bölgenin yapısını değiştirmeye çalıştığını bildirdi.

El-Hayye, Amerika'nın bölgede işgal rejimi dışında ümmetin evlatlarından bir düşman oluşturmaya çalıştığına dikkat çekerek, Yüzyılın Anlaşması'nın bölgede rahatça genişlemesine zemin hazırladığını açıkladı.

Bazı Arap ülkelerinin utanmadan başkentlerinde işgalcileri misafir ettiklerine işaret eden El-Hayye, Bahreyn Çalıştayı'nın Filistin davasını tasfiyeyi, Filistin'i açık artırmada satmayı hedeflediğini söyledi.

El-Hayye, Filistin'in 100 yıldır tasfiye girişimlerine maruz kaldığını, uzak ve yakın birçok kesimin Filistin'e komplo kurduğunu ifade etti.

Filistinlilerin tüm gruplarıyla hep birlikte Yüzyılın Anlaşması'nı reddettiklerini kaydeden El-Hayye, Bahreyn'i çalıştaya ev sahipliği yapmaktan vazgeçmeye ve katılımcı ülkeleri de çalıştayı boykota davet etti.

El-Hayye, şunları söyledi: "Utanıp çekinmeden açıkça diyoruz ki, biz Yüzyılın Anlaşması'nı ve Bahreyn Çalıştayı'nı reddediyoruz. Başarısız olması için her türlü yolla çaba sarf edeceğiz. Diyoruz ki, bu anlaşma uygulanamayacak." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir