• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
NATO, Türkiye`yi Kendisine Bir Savaş Üssü Olarak Hazırlamaktadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TOKAT- TOKAD ve Eğitim İlke-Sen, Tokat Yer altı Çarşısı üzerinde bir eylem düzenleyerek NATO`nun Suriye sınırına patriot füzelerini konuşlandırmasını, İzmir NATO Kara Karargâhının faaliyete geçmesini ve Kürecik NATO radarını protesto etti. Eylemin açılışında konuşan Eğitim İlke-Sen yöneticilerinden Ahmet Örs, Türkiye`nin NATO`nun ileri karakolu haline getirilmeye çalışıldığını, NATO`nun Ortadoğu`daki Müslüman halkların geleceğini kuşatmasına izin vermeyeceklerini söyledi ve Türkiye`nin NATO toprağı olduğunu söyleyen başbakanı eleştirdi.

 

NATO Cinayet ve Terör Şebekesidir

Topluluk adına basın açıklamasını ise Özgür Yazarlar Birliği başkan yardımcısı Mustafa Kıyak okudu. Mustafa Kıyak açıklamasında, küresel kapitalizmin jandarması olan kirli ittifak NATO ile Türkiye hükümetlerinin uzun yıllardır iyi ilişkiler içinde olduğunu, AKP iktidarında karşılıklı ilişkilerin çok daha ileriye taşındığını söyledikten sonra \"Daha geçen yıl Libya`ya müdahale ederek ülkenin zenginliklerini batılı ülkelere açan cinayet ve terör şebekesi NATO, Afganistan`da yıllardır yoksul ve mazlum kardeşlerimizi bombalıyor; her gün onlarca Müslüman`ı katlediyor. Bu cinayet şebekesi bugün Anadolu`yu tamamen teslim almak istiyor. İslam dünyasını hedef alan NATO, Türkiye`yi kendisine bir füze rampası, bir savaş üssü olarak hazırlamaktadır. Doğu dünyasıyla rekabet etmek için Türkiye`yi bir karakol gibi cephenin ileri hattına konumlandırmaktadır. İsrail`i güvene almak ve coğrafyasını sömürüye açmak için İran`ı açık hedef haline getirerek Türkiye`yi Malatya`ya füze kalkanı kurmaktan tutun da ambargoya zorlamaya kadar bütünüyle İran`la karşı karşıya getirmiştir.\" dedi.

 

Başbakanın Türkiye`nin NATO Toprağı Olduğunu Söylemesini Açıkça Kınıyoruz

Emperyalist Avrupa ülkelerini ve İsrail`i koruyacak füze kalkanı için NATO radarının Malatya Kürecik`e kurulduğunu; NATO Kara Karargâhının İzmir`de faaliyete geçtiğini; İncirlik üssünün öteden beri NATO`nun en büyük gücü Amerika`nın elinde olduğunu; ülkenin birçok yerinde irili ufaklı NATO radarlarının faaliyette olduğunun herkes tarafından bilinen ve medyada yer bulan bir gerçek olduğunu hatırlatan Kıyak, \"Bütün bunların yanında şimdi de Türkiye`nin Suriye sınır hattına konuşlandırılacak patriotlar eklendi.\"dedi ve sözlerini \"Başbakanın ikide bir Türkiye`nin NATO toprağı olduğunu söylemesini açıkça kınıyoruz. Türkiye`nin NATO üyeliği eskilere dayanabilir ancak bu kirli ittifaka bu kadar gönülden bir teslimiyet zilletten başka bir şey değildir. Çeşitli vesilelerle Allah`a bağlı olduklarını dile getirip de sık sık ülke olarak NATO`ya ait olduklarını vurgulayanlara soruyoruz: Siz gerçekte kime bağlısınız? Adaleti emreden, zulüm ve sömürüyü yasaklayan Âlemlerin Rabbi olan Allah`a mı; yoksa zalim, katil ve emperyalistlerin terör şebekesi NATO`ya mı? Bu iki karşıt gücün her ikisine birlikte bağlı ve ait olmak mümkün müdür?\" diye sürdürdü.

 

Kürecik`te Radar Üssü Kurduranlar Gidip Gazze`de Gözyaşı Döküyor

Ortadoğu`yu kontrol altında tutmak isteyen ABD ve İsrail öncülüğündeki şer cephesinin NATO şemsiyesi altında Anadolu`yu tamamıyla kendisine askeri üs olarak kullanmak istediklerini söyleyen Mustafa Kıyak, Gazze`ye her defasında vahşice saldıran İsrail`i, Hamas ve İslami Cihad`ın füzelerinden koruyan Demir Kubbe savunma sisteminin Malatya-Kürecik`teki radar üssünden yardım aldığını vurgulayarak \"Kürecik`te radar üssü kurduranlar ise gidip Gazze`de gözyaşı döküyor.\" dedi.

Hükümet Yoluna Küresel Egemenlerin Rotasında Devam Ediyor

Türkiye`nin, komşularıyla kavgalı, Kürt meselesinden emek sömürüsüne kadar geniş bir alanda halkıyla sorunlarını çözememiş, daha birkaç gün önce okullarında başörtüsünü bir kez daha yasaklamış bir ülke olarak Ortadoğu`da batılı emperyalistlerin savaş haritasına konumlandırıldığına işaret eden Kıyak, hükümetin yoluna şaşkın ve iradesiz politikalarla tamamen küresel egemenlerin rotasında devam ettiğini ifade etti.

 

Kürecik, İncirlik ve İzmir`deki NATO üslerinin hemen kapatılmasını, patriotların daha getirilmeden def edilip gönderilmesini, Ortadoğu`daki Müslüman halkların kendi geleceklerini kendi iradeleriyle belirlemelerini ve Türkiye`nin bir an önce NATO`dan ayrılmasını isteyen Mustafa Kıyak açıklamasını şöyle bitirdi: \"İslami çevreleri, bütün haysiyetli insanları, anti-emperyalist çevreleri AKP hükümetinin batı ve NATO yanlısı, savaş çığırtkanı siyasetine karşı durmaya çağırıyoruz. Muhtemel korkularla değil mevcut tehlikelerle yüzleşelim! Bu tehlikeli gidişe dur diyelim! Ortadoğu`nun, içinden çıkamayacağı yeni felaketlere sürüklenmesine izin vermeyelim! Unutmayalım Allah adaleti emreder, zulümden, haksızlıktan bizi sakındırır.\"

 

Basın açıklaması sırasında \"Kürecik-İzmir-İncirlik, Şimdi de Patriotlar, Türkiye NATO`nun Savaş üssü Oluyor!\" ile \"Terrorist NATO, Get Out Of The Middle East\" pankartları ile \"İncirlik-İzmir Kürecik, Şimdi de Patriotlar, NATO`ya Hayır!\" sloganları atılıp, sık sık tekbirler getirildi.

 

Eylem sonunda NATO ve ABD bayrakları ateşe verildi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir