• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
​"Müslüman Gençlik Haftası" ödül töreniyle son buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) tarafından "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" münasebetiyle düzenlenen bu seneki etkinlikler, ödül töreni ile son buldu.

Haleblibahçe Amfi Tiyatrosu'nda düzenlenen ve sunuculuğu Müslüm Yıldız'ın yaptığı etkinlik, Kur'an'ı Kerim yarışmasında Şanlıurfa birincisi seçilen Enes Gümüştaş tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı.

Selamlama konuşmasını yapan GEDAK Gençlik Komisyonu Temsilcisi Abdüsselam Bucak, program ile ilgili amaçlarına değindi.

Bucak, "Dünya Müslüman Gençlik Haftası'nın temel amacı; gençleri Allah'ın razı olacağı bir hayatı idame etmelerini sağlamak olduğunu ve sadece helal dairesi içerisinde bunların yapılabileceğini tüm insanlığa göstermektir. Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin dediği gibi: 'Helal dairesi geniştir, keyfe kafi gelir, harama girmeye hiç lüzum yoktur.' Bu amaçla İslam gençliğinin helal dairesi içerisinde fiziki ve ruhi ihtiyaçlarının karşılanabilir olduğunu 'Dünya Müslüman Gençlik Haftası' ile bir kez daha görmekteyiz. Hayatımızın her anında bizlere rehber ve örnek olarak kabul ettiğimiz Peygamber Efendimizin Hz. Ayşe ile koşu yapması, torunları Hazreti Hasan ile Hüseyin'e güreş tutturup onları seyrettiğini bilmekteyiz. Bu çerçevede Peygamber Efendimizi kuvvetli bir Müslüman'ın zayıf bir Müslümandan hayırlı olduğunu söylemesi bizlere bu yapılan çalışmaların ne kadar isabetli ve yerinde olduğunu bir kez daha göstermiştir." şeklinde konuştu.

Selamlama konuşmasının ardından Grup İrşad tarafından ilahiler seslendirildi.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Yazar Emin Özaslan, ailenin ve gençliğin önemine değindi.

"Bilimin kaynağı ilimdir, ilmin kaynağı ise vahiydir, vahyin kaynağı ise yüce Allah'tır"

İslam düşmanlarının "Aile" kurumuna savaş açtığına dikkat çeken Özaslan, "Dünya büyük bir ailedir. Aile de küçük bir dünyadır. Dünyanın dengesinin bozmak isteyen güçler, dünya ile baş edemediği için işi kısa yoldan halletmenin peşine düşmüşler. Bugün insanlık ve dünya düşmanlarının aile ile uğraşmalarının, aileyi yıkmak istemelerinin temel nedeni budur. Onlar aileyi yıkarlarsa, aile kurumu ortadan kalkarsa dünyanın altını üstüne getireceklerini çok iyi biliyorlar. O zaman biz Müslüman gençler bunun farkında olmamız lazım. İslam ise her zaman dünyayı imar etmek ister. İslam'ın dünyayı imar etmeye gücü yeter. Bugün dünya bütün gelişmişliğiyle geldiği noktaya İslam ile gelmişlerdir. Bilimin kaynağı ilimdir, ilmin kaynağı ise vahiydir, vahyin kaynağı ise yüce Allah'tır." diye konuştu.

"Bilimde, ilimde, fende ve maneviyatta her konuda ilerleyeceğiz"

Müslüman gençlerin meşru olan her konuda ilerlemesi gerektiğini belirten Özaslan, "Dünya şu an ki hali ile bile İslam'a muhtaçtır. Dünyanın İslam'a muhtaçlığını da gençler anlatacaktır. Bu sebeple Dünya Müslüman Gençlik Haftası etkinlikleri yapılıyor. Bu bilinç aşılanmaya çalışılıyor. Eski kodlarımıza geri döneceğiz. Dünyayı yeniden imar edeceğiz. Memleketimizi yeniden ayağı kaldıracağız. Memleket düşmanlarına asla prim vermeyeceğiz. Okuyacağız ve pırlanta gibi olacağız. Bilimde, ilimde, fende ve maneviyatta her konuda ilerleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra ödül törenine geçildi. Yapılan etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri plaket eşliğinde takdim edildi.

Programda ayrıca geçen hafta Mısır'da mahkeme salonunda şehid düşen Mısır'ın ilk ve tek seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Dr. Muhammed Mursi de unutulmadı. Program sunucusu Müslüm Yıldız tarafından Mursi'nin şehadet ile ilgili şiir okundu.

Program Grup İrşad tarafından okunan ilahilerin ardından sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir