• DOLAR 32.584
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.42
  • ...
Putin'den, orduya savaş hazırlığı talimatı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'in, Orta Doğu'da ve Körfez'de yeni bir savaş çıkarma ihtimaline karşı harekete geçen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkomutan sıfatıyla orduya savaş hazırlığı talimatı verdi.

Rusya'da bu sabah 06.00'da, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in verdiği ani talimatla, orduda "planlı olmayan" bir savaşa hazırlık tatbikatı başladı. Tatbikatla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, birliklerin savaşa hazırlık testinden geçtiğini duyurdu.

Şoygu, Putin'in başkomutan sıfatıyla bu emri verdiğini, Rusya ordusunun ülkedeki ve Orta Asya'daki tüm birlikleri, hava ve deniz kuvvetleri de dahil tüm organlarıyla savaş durumunda bulunduğunu belirtti.

Şoygu, etkinliklerin orduların ciddi terör tehditlerinin korunduğu Orta Asya bölgesindeki güvenliği sağlamalarının değerlendirilmesine yönelik olduğunu belirtti.

Şoygu, bu durumun 24 ile 28 Haziran tarihleri arasında devam edeceğini bu süre zarfında Rusya ordusunun tüm birim ve organlarıyla ağır tatbikatlar gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.Rusya Savunma Bakanlığı Merkez Komitesi ise Putin tarafından verilen savaş durumu emri ile Rus ordusunun askeri yeteneklerini gerçekleşecek olan 50'ye yakın tatbikatla arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Rusya benzer plansız tatbikatları zaman zaman yaparak ordusunu her türlü beklenmedik tehidide karşı hazır hale getirmeyi hedefliyor. En kapsamlı benzer tatbikat için Putin 2015'de emir vermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir