• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Böyle Hayırsever Patron Görülmüş Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fakir doğdu, bursla okudu, patron oldu. Kazandığı her kuruşu çalışanları ile paylaşıyor.

Parayı insana tercih edene, maddiyatı maneviyata üstün görene en iyi cevap İzmir`den geldi.

Buca`da yaşayan Zeki Güner (55), çiftçi bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Bursla üniversiteyi bitirip makine mühendisi oldu. 30 yıl önce de 65 metrekarelik bir atölyede makine üretimine başladı.

Küçük atölyesi şimdi 150 çalışanıyla bir fabrikaya dönüştü. Yıllar Güner`i zenginleştirirken o parayı hiç önemsemedi. Bu nedenle 150 çalışanına 10 yıl önce özel sigorta yaptırdı, emekli olmalarını sağladı. Bununla da yetinmeyip işçilerinin çocuklarına burs verdi.

Takvim`den Murat Şahin`in haberine göre Buca`da yaşayan Zeki Güner (55), çiftçi bir ailenin çocuğu olarak doğdu.

Bursla üniversiteyi bitirip makine mühendisi oldu. 30 yıl önce de 65 metrekarelik bir atölyede makine üretimine başladı. Küçük atölyesi şimdi 150 çalışanıyla bir fabrikaya dönüştü. Yıllar Güner`i zenginleştirirken o parayı hiç önemsemedi.

BÜTÜN ÇALIŞANLARI ÖZEL SİGORTALI

Bu nedenle 150 çalışanına 10 yıl önce özel sigorta yaptırdı, emekli olmalarını sağladı. Bununla da yetinmeyip işçilerinin çocuklarına burs verdi.

EV DE YAPTIRDI...

Son olarak da işçilerine satın aldığı arsa üzerine 12 daire yaptırdı. Bunu 34`e çıkaracağını açıkladı. Güner, yaşadığı mutluluğu şöyle anlattı: Mutluluk paylaşmaktır. Yaşadığımız dünyada paylaşmasını ne kadar bilirsek, sorunların o kadar çok azalacağını düşünüyorum

Bu haberler de ilginizi çekebilir