• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Cunta zindanlarında sistematik olarak şehid oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin cunta mahkeme salonundaki şehadeti sonrası dikkatler zindanlarda ölümün eşiğinde olan diğer esirler üzerinde toplandı.

Darbeden bu yana öncü şahsiyetlerin çoğu, cunta zindanlarında bir bir yavaşça ölüme terk ediliyor. Esirleri sistematik olarak ölüme terk eden darbeci Sisi'nin cinayet dosyası son birkaç yılda bir hayli kabardı.

Cunta zindanlarında kalan İhvan mensupları başta olmak üzeri tüm Müslüman esirler, işkencelere maruz kalıyor, yiyecek ve sağlık imkânlarından mahrum bırakılıyor, aileleri ile görüşmelerine izin verilmiyor.

Zindanlarda sistematik olarak şehid edilen Müslümanlardan bir kısmı şöyle:

İhvan-ı Müslimin Cemaati'nin Eski Genel Mürşidi Mehdi Akif, 22 Eylül 2017 yılında şehid oldu. Şehadet sebebi, damar yollarında tıkanıklık ve kanser olarak kayıtlara geçti.

13 Mayıs 2015 şehid olan Mısır'ın öncü şahsiyetlerinden Ferit İsmail de felç sonucu hayatını kaybetti.

Hürriyet ve Adalet Partisi öncülerinden Tarık El Ğendur da 12 Kasım 2014'de tedaviye götürülmeden 6 saat boyunca kan kaybı yaşadı ve ruhunu Rahman'a teslim etti.

Yine İhvan-ı Müslimin Cemaati'nin öncülerinden Mühendis Muhammed El Assar da ciddi sağlık sorunları nedeniyle 26 Mart 2019 yılında vefat etti.

Mısır'daki Cemaat-i İslamî öncülerinden İzzet Esselamuni de 15 günlük ağır bir halsizlik sonucu 1 Ağustos 2015 yılında hayatını kaybetti.

İhvan-ı Müslimin Rehberlik Bürosu üyesi Abdül Azim Eşşerkâvi de 26 Ağustos 2017 tarihinde,  damarlara kan akışının yavaşlamasıyla birlikte kalp krizi sonucu vefat etti.

Eski Mısır Millet Meclisi üyesi Muhammed El Felhaci ise 25 Mayıs 2015 yılında diğer bir çok mahkum gibi tıbbi ihmalkarlık ve tedaviden mahrum bırakılma sonucu yaşamını yitirdi.

Mide kanseri geçiren Müslimin Cemaati'nin öncülerinden Ebû Bekir El Kâdî, Mayıs 2014'te vefat ederken yine İhvan-ı Müslimin öncülerinden Safvet Halil de yakalandığı kanser sonucu 28 Eylül 2013 tarihinde vefat etti.

Cemaatii İslamî'nin eski Şura Meclisi Başkanı İsam Derbale de sistematik olarak ilaçtan ve yemekten alıkonulma sonucu 9 Ağustos 2015 tarihinde hayatını kaybetti.  (Zeyd Varol-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir