• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
​Fıstık bahçelerinde çıkan yangında 60 dekarlık alan zarar gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt merkez Algül Mahallesi Şeyh Musa Caddesi Doğu Kışla karşısında bulunan fıstık bahçelerinde dün başlayan ve kontrol altına alınan yangının bugün de devam etmesi sonucunda yaklaşık 60 dekarlık alanda bulunan fıstık ağaçları zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Algül Mahallesi Şeyh Musa Caddesi Doğu Kışla karşısında bulunan fıstık bahçelerinde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın, rüzgârın da etkisiyle diğer bahçelere sıçradı. Alevleri fark eden çevredekiler, durumu itfaiyeye ekiplerine haber vermesi üzerine itfaiye ekipleri bölgeye giderek yangına müdahale etti.

Yolların dar olmasından dolayı itfaiye araçlarının giremediği fıstık bahçelerine ekipler, çalı çırpı ve bidonlarla su taşıyarak yangına müdahalede bulundu. 3 saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 60 dekarlık alanda etkili olan yangında fıstık ağaçlarında hasar meydana geldi.

Dün sabah aynı saatlerde 4 fıstık bahçesinde çıkan yangını uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına almayı başardıklarını belirten İtfaiye Müdürü Mizbah Aydın, fıstık bahçelerindeki kuru otların olduğu gibi kaldığını, bu nedenle en ufak bir cam parçasının dahi yangına neden olabileceğine dikkat çekerek bahçe sahiplerini uyardı.

"Araçlar girmediği için yangını çalı çırpı ile söndürmek zorunda kalıyoruz"

Aydın, "Bağ sahiplerine buradan seslenmek istiyorum, lütfen fıstık bahçelerinizi biçerdöverle veya bir işçi tutarak belleyin ve kuru otun kalmasını engelleyin. Çünkü büyük emekler harcayarak yetiştirdiğiniz fıstık bahçeleri en ufak bir yangında ziyan oluyor. Şu anda gördüğünüz gibi itfaiye aracı girmediği için 20 kişilik ekiple yangını çalı çırpı ile söndürmek zorunda kalıyoruz. Şu anda bütün itfaiye personeli bu yangını söndürmeye çalışıyor. Bahçe sahiplerine çağrıda bulunarak lütfen diyoruz. Bağlarımıza sahip çıkalım. 5 kuruşluk bir masraftan kaçınmayalım, her sene bu bağlarda çıkan yangını söndürmeye geliyoruz." diye konuştu.

Bahçe sahiplerine son bir çağrıda bulunan Aydın, bahçelerinde anızları yakmamalarını çünkü bunun hem doğaya hem de yaşayan canlılara zarar verdiğinin ve bunun da çok büyük bir günah olduğunu kaydetti. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir