• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
Yüklü miktarda sahte para ve banka çeki ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'dan Erzincan'ın Kemaliye ilçesine gelen bir araçta ihbar sonucu yapılan aramada sahte olduğu belirtilen 29 bin TL ile 93 bin 750 TL değerinde iki banka çekine el konulduğu konuyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, "Erzincan Valiliği İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu Kemaliye ilçesinden E.A. ile beraberindeki E.E. isimli şahısların İstanbul ilinden sahte para getirecekleri bilgisi elde edilmiştir." denildi.

Sahte paraların ve banka çekinin ele geçirildiği belirtilen açıklamanın devamında, "İstanbul ilinden Kemaliye ilçesine araçla intikal halinde olan E.A. ve E.E. isimli şahıslar 17.06.2019 günü saat: 08.00 sıralarında Kemaliye – Erzincan karayolu Esertepe köyü yol ayrımında Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince durdurularak araçta ve üzerlerinde yapılan aramada, 290 (İkiYüzDoksan) adet 100 TL’ lik banknotlar halinde 29 bin TL değerinde sahte para, 93 bin 750 TL değerinde iki adet çek ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.  

Olayla ilgili E.A. ve E.E. Parada Sahtecilik suçundan gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, ele geçirilen 29 bin TL’lik sahte para ve 93 bin 750 TL’lik iki banka çeki incelenmek üzere Kriminal laboratuvarına gönderildiği kaydedildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir