• DOLAR 32.577
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2436.96
  • ...
İstanbul beş yıllığına CHP’ye teslim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

İptal edilen seçimlerin ardından İstanbul için ikinci bir seçim dönemi başlamıştı. Çok yoğun bir kampanya dönemi geçiren İstanbullular yorgun bir şekilde sandığa gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre Binali Yıldırım %45,09 oy aldı. Yıldırım, iptal edilen seçimlerde %48 oy almıştı. CHP adayının ise %54,03 oy aldığı görüldü. İki aday arasındaki fark 777 bin oldu.

“İSTANBULLULARIN VERDİĞİ KARAR HAYIRLI OLSUN”

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Binali Yıldırım, "Bu seçim kampanyası boyunca bizimle beraber yoğun bir çalışma içine giren, elinden gelen bütün gayreti gösteren yakın çalışma arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarına, bizi dinleyen, projelerimizi, vaatlerimizi anlatma fırsatı veren İstanbul’umuzun güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda büyük fedakarlık gösteren aileme de bu vesileyle teşekkür ediyorum. Seçim demek, demokrasi demektir. Bu seçimler de Türkiye'de demokrasinin en iyi şekilde, kusursuz işlediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Elde edilen sonuçlar tabii ki kesin olarak daha sonra açıklanacaktır." Bu sonuçların İstanbul'a, İstanbul'un geleceğine hayırlar getirmesini dileyen Yıldırım, "Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımızın İstanbul'a güzel hizmetler yapmasını da temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda İstanbulluların yararına yapacağı her türlü işte de kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bir kez daha İstanbulluların verdiği kararın gelecek 5 yıl için kadınlarımız, çocuklarımız ve bütün İstanbul'da yaşayan 15 milyon için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

“İSTANBULUMUZA BUGÜNKÜ SEÇİMİN NETİCELERİ HAYIRLI OLSUN”

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçimlerinin sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Öncelikle bugünkü 23 Haziranda yaptığımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kenti İstanbul’umuza bugünkü seçimin neticeleri hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun." ifadelerini kullandı. İmamoğlu, şöyle devam etti: "Halkımıza, İstanbullu hemşehrilerime minnet duygularımı iletiyorum. Sizler Türkiye'nin demokrasi itibarını tüm dünyanın gözleri önünde korudunuz ve Türkiye'yi yakın coğrafyadaki bazı ülkelere benzetme gayretinde olan dünya ülkelerine de işin aslını öğrettiniz. Yüzyılı aşan demokrasi geleneğimize milletçe sahip çıktınız, teşekkürler İstanbullu hemşehrilerim."

25 YIL SONRA İSTANBUL CHP’YE TESLİM

1994 seçimlerinde Nurettin Sözen’den koltuğu devralan Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra İstanbul bir daha CHP zihniyetinin eline geçmedi. CHP döneminde ulaşım, su, çöp dağları ve hava temizliği başta olmak birçok problemle boğuşan İstanbullular 25 yılın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını yine CHP’ye teslim etti. Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra üç dönem Belediye Başkanlığı yapan Kadir Topbaş’ın ardan iki yıl boyunca İBB’nin başkanlığını Mevlüt Uysal yaptı. Bu süreçte İstanbullular CHP döneminde yaşanan birçok sorunu yaşamadı. Hele ki genç nesil CHP’nin geçmişte yönettiği İstanbul’un ne gibi sorunlarla boğuştuğunu bilmiyor. Şimdi ise İstanbul’un tekrar geçmişte yaşadığı sıkıntılı günlere mi döneceği merak konusu.

23 HAZİRAN’DA NE OLDU?

Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, 18 Haziran 2019'da yapılan sandık seçmen listelerindeki güncelleme sonucunda, 20 bin 63 asker, 8 bin 93 hükümlü, 3 bin 970 kısıtlı seçmen, 12 bin 518 ölü, 208 vatandaşlıktan çıkan kişi olmak üzere, toplam 44 bin 852 kişiye "oy kullanamaz" şerhi yazıldı. Müdürlükçe, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için seçmen listelerindeki son güncelleme 23 Mart 2019'da yapılmıştı. Bu tarihteki çalışmada, 13 bin 712 asker, 663 kısıtlı seçmen, 8 bin 639 ölü, 151 vatandaşlıktan çıkan kişi olmak üzere toplam 23 bin 165 kişiye listelerde "oy kullanamaz" şerhi yazılmıştı. Böylelikle seçmen listelerinde "oy kullanamaz" şerhi yazılan kişi sayısı toplam 68 bin 17 oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OYUNU ÜSKÜDAR'DA KULLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oylarını Üsküdar'da kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oy kullanmak için Üsküdar Kısıklı'daki konuttan saat 12.20'de Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi. Okul bahçesini dolduran vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Erdoğan, "3300" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi.  Kabine girerek tercihini yapan Erdoğan, oy zarfını sandığa attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından eşi Emine Erdoğan da oyunu kullandı.  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak da aynı sandıkta oy kullandı.

BİNALİ YILDIRIM OYUNU TUZLA’DA KULLANDI

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul Tuzla'daki Emlak Konut Cemil Meriç Ortaokulu'nda 1049 no'lu sandıkta oyunu kullandı.

CHP ADAYI BEYLİKDÜZÜ’NDE OY KULLANDI

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu oyunu Beylikdüzü'ndeki Haldun Taner İlkokulunda kullandı. 1382 numaralı sandıkta oylarını kullanan İmamoğlu ailesi, gazetecilere fotoğraf verdikten sonra zarfları sandığa attı.

OY TEŞHİRİ YAPMAKTAN TOPLAM 111 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy kullanımı sırasında seçim kanununa muhalefet eden 111 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Alınan bilgiye göre, kent genelinde devam eden oy kullanma işlemleri sırasında, oy pusulası fotoğrafı çekmekten 43, tartışma ve münakaşa çıkarmaktan 22, beraber oy kullanmaktan 9, başkasının yerine oy kullanmaktan 3, silah kanununa muhalefetten 4, tehdit ve hakaretten 4, telefonla kabine girmekten 14, oy teşhiri yapmaktan 5 ve siyasi içerikli kıyafetler giymek, alkol kullanmak ve sandık başlarında slogan atmak gibi genel muhalefetten 7 kişi olmak üzere 111 kişiye adli ve idari işlem yapıldı. İdari işlem yapılan şüphelilerin ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, adli işlem yapılanların ise gözaltında tutulduğu bildirildi.

Sandıkta 28 Şubat zihniyeti!

“SEN DE BAŞÖRTÜNÜ ÇIKAR”

28 Şubat zihniyeti sandığa yansıdı. AK Parti görevlisi olarak gittiği Ataköy'deki Gazi Ortaokulunda CHP müşahidi Ö.A'nın "başörtünü çıkar" tepkisiyle karşılaştığını söyleyen Fatma Şeyma Ağaca, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Ağaca, "Bu söylemin arkasındaki tarihi biliyoruz. 28 Şubat'ı biliyoruz. Direkt o günlere götürmüş oldu” diyerek tepki gösterdi.

İstanbul

AK Parti görevlisi olarak gittiği okulda "başörtünü çıkar" tepkisiyle karşılaştığını söyleyen Fatma Şeyma Ağaca, şikayetçi oldu. Ağaca, polis merkezine yaptığı şikayet başvurusunda, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye seçimi için Ataköy'deki Gazi Ortaokuluna, partisinin il sorumlusu olarak görevlendirildiğini belirtti. Partisinden bir avukatla birlikte gittiği okulda, CHP'nin sınıflardaki müşahitlerinin elinde bulunan kitapçık halindeki broşürün üzerinde "Her şey Çok Güzel Olacak" yazısının bulunduğunu anlatan Ağaca, söz konusu kişilere kitapçıkta bulunan o bölümün yırtılması gerektiğini söylediklerini ifade etti.

"SEN DE BAŞÖRTÜNÜ ÇIKAR' ŞEKLİNDE SÖYLEMDE BULUNDU"

Ağaca, şikayet başvurusunda şunları kaydetti: "Parti görevlileri de bize turuncu kalem kullandığımızı söyledi. Biz de kendilerine 'Sizde de kırmızı kalem var' şeklinde cevap verdik. Orada ismini olay sebebiyle öğrendiğim, oy kullanma işlemi için geldiğini söyleyen bizim muhabbetimiz ile uzaktan yakından ilgisi olmayan Ö.A isimli kadın, bana hitaben 'Sen de başörtünü çıkar' şeklinde söylemde bulundu. Şikayetçi olacağımı söyleyince kaçmaya başladı. Polislere durumu izah edince hemen peşinden gittik ve polisler kendisini yakaladı. Ö.A'dan davacı ve şikayetçiyim." Şikayet başvurusunun ardından açıklama yapan Ağaca, "Bu söylemin arkasındaki tarihi biliyoruz. 28 Şubat'ı biliyoruz. Direkt o günlere götürmüş oldu. Biz tepkimizi ortaya koymuş olduk." değerlendirmesini yaptı. Ağaca, konunun takipçisi olacağını söyledi. Sosyal medyadan görüntüleri paylaşılan Fatma Şeyma Ağaca ile Ö.A arasındaki diyalog, tepki topladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir