• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın başkanlığında Hizmet-İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen ve 12 gün süren yürüyüşün son etabına, Bolu Belediyesi’nde işten çıkarılan 97 işçi ve aileleri ile CHP’li diğer belediyelerde işten çıkarılan işçiler, sendikalardan başkan ve yöneticiler ile binlerce Hak-İş’li emekçi katıldı. Yaklaşık üç kilometre süren yürüyüş, CHP Genel Merkezi önünde tamamlandı. Mahmut Arslan, CHP Genel Merkezi önünde binlerce Hak-İş’liye seslendi.

“ÜYELERİMİZE BASKI YAPTILAR, TEHDİT ETTİLER, SÜRGÜN ETTİLER”

31 Mart 2019 seçimlerinden hemen sonra ağırlıklı olarak CHP’li Belediye Başkanlarının daha mazbatalarını almadan, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmadan, Hak-İş’e bağlı sendikalara yönelik bir operasyon başlattığını dile getiren Arslan, “Sözde kendilerine sendika diyen bir kısım taşeron örgütlerle işbirliği yaptılar ve işyerlerimize saldırdılar. Üyelerimize baskı yaptılar, tehdit ettiler, sürgün ettiler. Bu yapılanlara karşı susacak mıydık? Elbette susmayacaktık, zulüm kimden gelirse gelsin, zalim kim olursa olsun, HAK-İŞ olarak zulmün ve zalimin karşısında, mazlumun yanında olmak zorundayız. Onun için bütün bunlara karşı direniyoruz. HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızdan baskı, tehdit, zorlama ve sürgünlerle istifa ettirilen üye sayımız bugün itibariyle 14 bin 900 oldu. Bu arkadaşlarımız sendikalarımızdan zorla koparılırken, bizden ayrılırken gözyaşları dökenlerin gözyaşları kalacak mı? Hesabını sormayacak mıyız?” şeklinde konuştu.

“DUVARDAN SES VAR, CHP’DEN SES YOK”

Bolu’daki direnişin 61. Gününe ulaşıldığını anımsatan Arslan, “61 gündür Bolu’daki eylem çadırımızda eylemimiz devam ediyor. Yürüyüşümüzün 12. Günü’ne ulaştık. Sesimizi Bolu dağı duydu, Azap deresi duydu, Kargasekmez duydu, Kızılcahamam duydu, Kahramankazan duydu, Gerede duydu, Yeniçağ duydu, sadece CHP duymadı. Duvardan ses var, CHP’den ses yok. Sesimizi duyurmak istedik. HAK-İŞ ve sendikalarımız bir işçi örgütüdür. Hiçbir siyasal parti ile herhangi bir hesabımız olamaz. Biz siyasal partilerin rakibi değiliz, iktidarın alternatifi değiliz, biz sendikacıyız. Haklarımız için varız, emeğimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz için varız. Bizim varlık nedenimiz bu. CHP’li yetkilileri uyardık dedik ki bizim işimizi elimizden almayın. Bizim işimizi geri verin. Arkadaşlarımız işlerine dönsünler, sendikal baskıları durdurun, toplu sözleşmelerimizi yapalım. Sürgünleri durdurun, gelin masada protokol imzalayalım, işimize geri dönelim dedik” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRMESİNİ İSTİYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hiçbir işçiyi atmayacağına dair noterden verdiği taahhütnameyi hatırlatan Arslan, “Sayın Özcan’a sözünü hatırlattık. Arkadaşlarımız size inanmamış siz de noterden taahhütname vermişsiniz. Yapmayın, verdiğiniz sözü unutmayın. Dün dündür, bugün bugündür demeyin sözünüzü yerine getirin. Arkadaşlarımızı işe alın demiştik. Sayın Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözü yerine getirmesini istiyoruz. Eğer bir sorun yaşarsanız, bir sıkıntınız olursa bana gelin beni bulun dedi. Namus sözü verdi. Sayın Kılıçdaroğlu çağırdı biz de geldik ve bugün buradayız. Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan tekrar sesleniyorum. Biz geldik, işimizi, aşımızı, ekmeğimizi istiyoruz. Lütfen sözünüzün arkasında durun, sözünüzü yerine getirin, masada imzalayalım ve işimize dönelim. Bizim beklentimiz ve arzumuz bu” dedi.

“SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ”

Millet iradesiyle seçilmiş herkese saygı gösterdiklerinin altını çizen Arslan, “Haklarımıza, ekmeğimize, geleceğimize saldıran kim olursa, onun karşısında o zaman yıldırım oluruz, güç oluruz ve kuvvet oluruz. Gel dediler geldik. Keşke bizi buradan içeriye alsalardı da Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibiyle konuşup el sıkışsaydık. Bunu bekliyoruz. Sonuna kadar direneceğiz. Hakkımızı, hukukumuzu, ekmeğimizi, geleceğimizi alana kadar direneceğiz. Neye mal olursa olsun, bedeli ne olursa olsun ödeyeceğiz ve bunu devam ettireceğiz. Bu sendikal hareket için de HAK-İŞ için de sendikamız için de bir sorumluluktur. Ekmeğimize uzanan ihanet ellerini bir bir kıracağız ve mutlaka kazanacağız. Amacımız budur. Umarım bizi duymuşlardır” dedi. Arslan, mitinge katılan HAK-İŞ üyelerine teşekkür etti. Ankara dışından gelenlere hayırlı yolculuklar dileğinde bulundu.