• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
SON DAKİKA
Japonya`daki Tünel Faciası: Ölü Sayısı 9`a Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Tokyo`nun 80 kilometre batısında yer alan tünelin tavanının bir kısmı dün sabah saatlerinde çökmüştü. Her birinin ağırlığı 1.2 ton olan parçalardan bazılarının araçların üzerine düşmesi sonucu arabalar yanmaya başladı. Bir araçta bulunan 6 kişiden 5`i yanarak hayatını kaybetti. Arabadaki 6. kişi ise sağ olarak kurtarıldı. Bir kamyon sürücüsünün cansız bedeni de düşen parçaların altında ezilen araçtan çıkarıldı. Yetkililer bu sabah saatlerinde de 3 kişinin cesedini daha bir araçtan çıkardı. Bu kişilerin yaşlarının 60 ile 70 arasında olduğu kaydedildi.

Yamanaşi eyaletinde yaşanan feci olay sonrası güvenlik tartışmaları da başladı. Tünelin geçtiği anayolu işleten Nexco adlı şirketten yetkililer, tavandaki materyallerde yaşanan bozulmanın çökmeye neden olmuş olabileceğini belirtti. Ancak yetkililer, 5 yıllık düzenli denetimin geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirildiğini kaydetti. Japon kamu televizyonu NHK`ye konuşan Japon profesör Chikaosa Tanimoto, "Paneller ve sütunların veya sadece sütunların zaman içinde bozulmuş olma ihtimali var. Buna depremler ya da geçen arabaların yol açtığı titreşimler yol açmış olabilir." diye konuştu. Kurtarma ekipleri, ek çökmeler olabileceği endişesiyle dün yaptıkları faaliyetleri bir süre askıya almak zorunda kalmıştı. Tünel içinde arabasında bekleyen bazı kişiler de araçlarından inerek çıkışa doğru yürümek zorunda kalmıştı.

4.7 kilometre uzunluğundaki tünel, 1977 yılında inşa edilmişti. Tünel, başkent Tokyo`yu orta bölgelere bağlayan önemli bir bağlantı yolu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir