• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Bakanlıktan yeni Pençe Harekatı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kandil, Avaşin-Basyan ve Metina gibi bölgelerde PKK'ye yönelik 4 haftadır yürütülen Pençe Harekatında bir PKK'linin daha öldürüldüğü bu sayının 58'e yükseldiği belirtildi. Irak bölgesinde yürütülen operasyonlarda öldürülen PKK'lilerin sayının 96'ya yükseldiği açıklandı.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Irak kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 4 hafta boyunca başarılı şekilde devam eden Pençe Harekâtı’nda 1 PKK’lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece Pençe Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 58’e ulaştı.

Diğer yandan Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Avaşin-Basyan ve Metina gibi bölgelerde bulunan terör hedefleri de Pençe Harekâtı ile koordineli olarak vuruldu. Pençe Harekâtı’nın başladığı 27 Mayıs tarihinden bu yana Hakurk bölgesi dışına kalan bölgelerde etkisiz hale getirilen toplam PKK’lı terörist sayısı da 38’e ulaştı. Pençe Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen 58 terörist ile birlikte Irak kuzeyindeki tüm bölgelerde toplam 96 PKK’lı bölücü terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

Ayrıca Pençe Harekâtı ile Hakurk bölgesindeki arama-tarama faaliyetlerine devam eden Komandolarımız terör örgütü PKK tarafından kullanılan 8 odalı bir mağara tespit etti. Mağarada yapılan aramada 1 Doçka uçaksavar silahı, 1 Zagros keskin nişancı silahı, 2 BKC makineli tüfek ve 2 AK-47 piyade tüfeği ile bunlara ait çok miktarda mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bir başka noktada tespit edilen 2 adet kaya altı depoda ise; 100 metre infilaklı fitil, 24 adet çeşitli ebatta EYP patlayıcı düzeneği, 900 metre çift nakilli kablo,52 adet basma düzenek, 1 RPG 7 anti tank mühimmatı, 10 kilogram EYP yapında kullanılan patlayıcı, 18 adet büyük tüp, 35 bidon gaz ve mazot ele geçirilerek imha edildi." (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir