• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: VAHÖP: \"BU YÖNETMELİK YANLIŞ VE ZARARLIDIR\"
Van`da bazı sivil toplum örgütleri ve sendikalar tarafından oluşturulan Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) üyeleri, Bakanlar Kurulu kararıyla 27 Kasım tarihli Resmi Gazete`de yayınlanan Kılık Kıyafet Yönetmeliği`nde başörtü yasağının yasal hale getirilmesine sert tepki gösterdi.

Konteynır Kent Bilmecesi
Van`da yaşanan iki yıkıcı depremin ardından kurulan konteynır kentler kalıcı konutların teslim edilmeye başlanmasıyla tek tek kaldırılmaya başlanırken, hangi konteynırkentlerin kaldırılacağı ve hangilerinin bu kış hizmet vereceği ise bilinmiyor.

Aras: Filistin BM`de \"Ülke\" Olarak Tanındı
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Filistin`in BM`de \"Ülke\" olarak tanınması anlamına gelen \"Üye Olmayan Gözlemci Ülke\" statüsü hakkının kazanımıyla ilgili bir açıklama yaptı.


BÖLGE GAZETESİ: KURŞUNLUOĞLU HAYATINI KAYBETTİ
Van`ın eski milletvekillerinden Mirza Kurşunluoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

TEDAŞ vezneleri yeni yerinde hizmet veriyor
Van`da geçtiğimiz yıl yaşanan depremler, TEDAŞ`a ait tahsilatların gerçekleştirildiği şubenin kapatılmasına neden olurken, vezneler ise kiralanan işyerlerinde hizmet vermeye başladı.


GAZETEVAN: VAHÖP`TEN KILIK KIYAFET UYGULAMASINA TEPKİ
Sanat Sokağı`nda bir araya gelen ve aralarında kadınların da bulunduğu platform üyeleri, burada bir basın açıklaması yaptı.

Van Gölü Canavarı Filmi İzleyicilerle Buluştu
Van`da çekimleri yapılan Van Gölü Canavarı filmi, izleyicilerle buluştu.


PRESTİJ HABER: 2013 YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ
Van İl Genel Meclisi 2013 yılı bütçesini ve çalışma programını görüşerek karara bağladı.


VAN HAVADİS: VAN KEDİSİ ÇİZGİ FİLMİ YAPILDI
Van Kedisi ve Van Golü Canavarı Çizgi Filmi Yapıldı.


VAN SESİ: BAHÇERSARAY YİBO HASARLI MI?
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı cevaplandırılmak üzere Bahçesaray YİBO binasının ağır hasarlı olduğu ancak 3 yıl önce gelen müfettişlerin, AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan tarafından engellendiği iddiası doğru mudur diye sordu.


HABER VAN: VAN`DA UÇAKLARI UYDULAR İNDİRECEK !
Van`da uçakları uydular indirecek,`Uçağı uydu ile indirme` teknolojisi Türkiye`de ilk olarak Van Havalimanı`nda 13 Aralık`ta uygulanacak.

MEDYA VAN: VAHÖP`TEN KILIK KIYAFET UYGULAMASINA TEPKİ
Van`da bazı sivil toplum örgütleri ve sendikalar tarafından oluşturulan Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) üyeleri, `Kılık Kıyafet Serbestliği Yasası`nda başörtü yasağının devam etmesine tepki gösterdi.

MERKÜR HABER: MERKÜRHABER EDREMİT TOKİ KONUTLARI SAKİNLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ
Merkür Haber ekibimiz, gelen şikâyetler ve telefonlar üzerine Edremit İlçesi`ndeki TOKİ tarafından yaptırılan afet konutları yerleşkesine gitti.


Av. Nahide Hakan, Kadınları Seminere Davet Etti
Ak Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Av.Nahide Hakan, kadın sağlığı ile ilgili düzenlenecek olan seminere tüm kadınları davetti.

TUTKU HABER: VAN İÇİN 200 BESTE, ESER TOPLANDI
Van`da, Valilik ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nin desteği ile Van konulu Türk Sanat Müziği Beste Yarışması düzenledi. Türkiye genelinden katılıma açık olan beste yarışmasında yurdun dört bir yanından yaklaşık 200 eser toplandı. Projenin sorumlusu YYÜ Van Gölü Çevresi Tarihi Eserler ve Kültürel Değerleri Araştırma Merkezi Müdürü Murat Oto, \"İstanbul üzerine birçok eser var. Van için de böyle bir şey yapmayı amaçladık\" dedi.


VAN HABER TV: ÇINAR KOLEJİ`DEN YARDIM KERMESİ
Yardıma muhtaç ilköğretimokulu öğrencileri yarına Çınar Koleji tarafından düzenlenen yardım kermesi Van yeraltı çarşısında büyük ilgi topladı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir