• DOLAR 32.521
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2419.836
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Muğla, öğle saatlerinden itibaren Antalya il merkezi ve doğu ilçelerinde, akşam saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay`ın kıyı kesimleri ile Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 Kg/Metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde genellikle 5 ila 7, Marmara`nın güneyi ve Kuzey Ege`de 6 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın Akdeniz, Marmara`nın güneyi, Ege ve İç Anadolu`da güney ve güneybatı (Lodos), gece saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege`de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/Saat), Güney Ege ve Akdeniz`in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 Km/Saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Muğla, öğle saatlerinden itibaren Antalya il merkezi ve doğu ilçelerinde, akşam saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay`ın kıyı kesimleri ile Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 Kg/Metrekare) olacağı tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direklerin devrilmesi, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden Marmara`nın güneyi, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 Km/Saat), İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu`da kuvvetlice (30-50 Km/Saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.


BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak yağışlı. Yağışların sabah ilk saatlerde yerel olmak üzere Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı çok bulutlu, güney ve iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı. Yağışların sabah saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ: Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Antalya il merkezi ve doğu ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye ve Hatay`ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı. Yağışların akşam saatlerinde Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Kayseri çevrelerinde sis bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile gece saatlerinde Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı. . Yağışların akşam saatlerinde Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya, Erzincan, Tunceli ve Elazığ ile akşam saatlerinde Bingöl, Muş ve Erzurum çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde batısı, gece saatlerinde bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (7/14)
İstanbul: Kuvvetli sağanak yağışlı (13/17)
İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı (16/19)
Bursa: Kuvvetli sağanak yağışlı (13/17)
Konya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (5/14)
Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı (9/20)
Mersin: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (12/19)
Diyarbakır: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı (1/15)
Batman: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı (0/15)
Şanlıurfa: Çok bulutlu, öğlen saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı (9/17)
Gaziantep: Çok bulutlu, öğlen saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı (5/15)
Mardin: Çok bulutlu (9/15)
Van: Çok bulutlu (-2/10)
Bingöl: Yağmurlu (2/10)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir