• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
"Gençler dostluk ve kardeşlik için raket salladı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) tarafından "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" münasebetiyle masa tenisi turnuvası düzenlendi.

Yakubiye Mahallesi’nde Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği’nde düzenlenen Turnuvaya; Eyyübiye, Karaköprü, Haliliye, Siverek, Hilvan, Ceylanpınar, Viranşehir, Suruç, Hilvan ve Birecik ilçelerinden dereceye giren gençler katıldı.

Eleme usulü ile yapılan karşılaşmaların ardından finalde Eyyübiye İlçesi Temsilcisi Mehmet Enes okra ile Siverek İlçesi Temsilcisi Ahmet Buluş yarıştı. Her iki seti kazan Mehmet Enes Okra Şanlıurfa Masa Tenisi birincisi oldu.

Turnuvada amaçlarının gençler arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının kuvvetlendirilmesi olduğuna ifade eden Şanlıurfa Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) yetkilisi Fatih Karakaş, “Turnuvamızı kendi ilçelerinde birinci olan gençler katıldı. Turnuvada önemli olan gençlerimizin kardeşlik ve dostluk adına yarışmalarıdır. Bugün gençlerimiz meşru daire içerisinde eğlenebilmeleri imkânı vardı. Rabbimiz helal dairesini geniş tutmuştur. Burada gençlerimiz helal dairesi içinde hem eğlendiler hem de birbirleri ile yarıştılar. Yarışmaya katılan kardeşlerimizi tebrik ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Masa Tenisi Turnuvasında Şanlıurfa birincisi olan Eyyübiye Temsilcisi Mehmet Enes Okra, “Yarışmaya katılmak için belli bir hazırlık yaptım. Hayatımda ilk kez bu tür bir yarışmaya katıldım. Daha önce masa tenisini sırf eğlence için oynuyorduk şimdi İslam adına kardeşlik için oynuyoruz. Yarışmaya katılan diğer kardeşlerimi de tebrik ediyorum. Gençlerimiz bakıyoruz haram yollara bulaşıyorlar. Ben onlara bu kötü yollardan vazgeçmelerini tavsiye ediyorum. Onlarda bu gibi programlara katılabilirler” diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir