• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
Medvedev siber saldırıların zararını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EKONOMİ SERVİSİ

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Moskova'da düzenlenen Uluslararası Siber Güvenlik Konferansı kapsamında yaptığı konuşmada, siber saldırıların yarattığı tehlikeye dikkat çekti.

İnternetin günümüzde dünyadaki 4 milyar kişi tarafından kullanıldığını belirten Medvedev, "Cep telefonlarını ise 5 milyar kişi kullanıyor.

Söz konusu kullanım oranlarının tüm dünya nüfusunu kapsayacak noktaya geleceğinden kimsenin şüphesi yok." diye konuştu.

Medvedev, teknolojideki gelişmelerin bazı riskler de barındırdığını belirterek, "Örneğin siber saldırılar nedeniyle küresel ekonomideki kaybın bu yıl 2,5 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Afrika'daki tüm ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılasının toplamı da 2,5 trilyon dolar düzeyinde." dedi.

Gelişen teknolojiyle bazı risklerin de artığını anlatan Medvedev, dijitalleşmenin teknolojideki hızlı büyüme ve yenilikçi adımlar nedeniyle yeni tehlikeler de doğurduğunu vurguladı.

Medvedev, bazı ülkelerin Rusya'ya güvenmediğini ve bu nedenle siber güvenlik alanında işbirliğine yaklaşmadığını sözlerine ekledi. Uluslararası Siber Güvenlik Konferansı 20-21 Haziran günlerinde Moskova'da düzenlendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir