• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Fas Heyeti'nden Bahreyn Çalıştayı'na katılmama çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ümmetin Davalarına Destek İçin Fas Heyeti, Fas'ın, Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenecek çalıştaya katılma ve işgal rejimiyle aynı masaya oturma kararını şiddetle eleştirdi.

Heyet, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Fas'ı, Amerika'nın kirli planına ortak olmayı reddeden ülkelerle aynı safta durmaya davet etti.

Bildiride, Bahreyn'de düzenlenecek çalıştaya katılmanın işgal rejiminin Filistinlilere yönelik cinayetlerini onaylamak anlamına geleceği belirtildi.

Fas'ın, Manama'da düzenlenecek çalıştaya katılacağına dair medyada yer alan haberlerin endişeyle takip edildiği kaydedilen bildiride, çalıştayın Filistinlilerin ve özgür insanların reddettiği "Yüzyılın Anlaşması" planının maddelerini hayata geçirmeyi hedeflediği uyarısı yapıldı.

Bildiride ayrıca, "Yüzyılın Anlaşması" planının Filistin halkının geri kalan haklarını yok saydığı için Faslılar tarafından da reddedildiği dile getirildi.

Filistinli grupların, "Yüzyılın Anlaşması" planına karşı ortak bir tavır sergilemelerine övgüde bulunan Fas Heyeti, Fas halkını, planı protesto etmek için pazar günü başkent Rabat'ta düzenlenecek yürüyüşe katılmaya davet etti.

Ümmetin Davalarına Destek İçin Fas Heyeti, Yüzyılın Anlaşması'na ve işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi girişimlerine karşı düzenlenecek her türlü etkinliğe destek vermeye hazır olduğunu da açıkladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir