• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Güneydoğunun en büyük  yatılı Kur’an Kursu tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Güneydoğu bölgesinin en büyük ve modern Kur’an Kursu binası Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Semtinde hayırsever vatandaşların desteği ile yükseldi. Behçet Hattapoğlu Erkek Yatılı Kur’an Kursu, 5 yıldızlı otellerin konforunu aratmıyor.

13 Mart Mahallesinde ikiz kentin hemen yanı başında yükselen Behçet Hattapoğlu Erkek Yatılı Kur’an Kursu binası tamamlandı, yanındaki Nuri Saruhan Kur’an Kursu inşaatı ise devam ediyor. Erkek Kur’an kurslarının karşısında ise Duyan Kız Kur’an Kursu hizmet veriyor.

İçinde yemekhaneler, yatakhaneler, dinlenme salonları olan Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda, ayrıca spor aletlerinin yer aldığı alanlarda olacak.

Toplamda 400 yataklı erkek ve 250 yataklı da kız kursları hakkında İLKHA’ya konuşan Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, öncelikle hayırsever vatandaşlara yaptıkları yardımlar için teşekkür etti.

“Eylül’de yatılıya başlayacağız”

Müftü Çiçek, “Burası Behçet Hattapoğlu Yatılı Kur'an Kursu’muzdur. Yanında da Nuri Saruhan Kur’an Kursu’muzun inşaatı ise devam ediyor. Yaklaşık 400 kişilik bir yatılı eğitim merkezi olacak. Karşımızda Duyan Kız Kur’an Kursumuz hizmet veriyor.  İnşallah Eylül ayında yatılıya başlayacağız. Yaz ayında çocuklarımızla buluştu. Bugün yaz Kur’an kursları bu eğitim merkezinde başlamış oldu.” dedi.

“Evlatlarınıza talibiz, onları bekliyoruz”

Milli Eğitim ile birlikte çalıştıklarını kaydeden Çiçek, “Örgün eğitime devam eden, İmam Hatip Lisesine devam eden, 5 sınıfa geçmiş çocuklarımızı alıyoruz ve sabahleyin onları örgün eğitime gönderiyoruz, öğleden sonra da bize geliyorlar. 6-7 ve 8’inci sınıfta hafız yapmayı düşünüyoruz. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimiz eğer devam etmek isterlerse diğer Arapça eğitimi alacaklar. Arapçaları güçlendirilmiş olacaklar. Eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz arzu etmeleri halinde yandaki binamıza üniversite bölümüne geçecekler ve 5 yıl boyunca da üniversitemizde devam edecekler. Vatanımıza, milletimize, dinimize hayırlı evlatlar yetiştirmeyi umut ediyoruz. Evlatlarınıza talibiz, onları bekliyoruz. Eğer sizde çocuklarınızı bizimle okutmak isterseniz herhangi bir cami imamına, müftülüklere ulaşarak oradan çocuklarınızı bize emanet edebilirsiniz. Çocuklarınıza talip olduğumuzu tekrar ifade ederek, hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  (M. Salih Keskin – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir