• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Camilere Yönelik Çirkin Saldırılar Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Edinilen bilgilere göre, 29.05.2011 pazar günü ikindi ile akşam namazı arasında Cizre çarşı merkezinde bulunan Hatiban (Haft Ğatip) Camii`ne giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, içeriye pisledikten sonra camide bulunan takke ve tespihleri de toplayarak pisliğe bulandırıp ortadan kayboldu.

 

Olayı anlatan cami cemaatinden S.S, "Biz akşam namazı için camiye girdiğimizde çöpte tespih ve takkeleri gördük, hademeye bunu sorduğumuzda bize olayı anlattı ve `ben de bunları toplayarak çöpe attım` dedi. Daha sonra temizlik şirketini arayarak camiyi temizletirdik" dedi.

 

Emniyet Camiinde de buna benzer bir durumun olduğu haberi üzerine telefonla konuştuğumuz ilçe müftüsü Mehmet Sami Yıldız, Emniyet Camiinde herhangi bir olayın yaşanmadığını belirterek, Hatiban Camii`nde yaşanan olayında hoş olmadığını ancak şimdilik haber yapılmamasının daha iyi olacağını söyledi.

 

Bir saldırı da Şırnak`ta
Yaklaşık 10 gün önce Şırnak il merkezinde mahalle arasında bulunan bir camide de benzer bir saldırının yaşandığı, hatta Kuran`ın yırtıldığı öğrenildi. Yapılan araştırmalar sonucunda olayın failinin bir deli olduğu tespit edildi.

 

Daha önce de Nusaybin`de benzer saldırılar olmuştu
Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Mardin`in Nusaybin ilçesinde de iki camiye benzer saldırıda bulunan kimliği belirsiz kişi veya kişiler, lavabolarındaki muslukları kırdıktan sonra çevreyi pislemiş, lavabolara Emek, Demokrasi ve Özgürlük bloğu bayrakları asmıştı.

 

Tüm saldırıların kimler tarafından ve ne amaçla yapıldığı merak edilirken, Nusaybin`deki saldırı ile son olayda faillerin hala yakalanamamış olması kafalarda soru işareti bırakıyor.

Tahirhan Osal - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir