• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Gümüş Yüzük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gümüş madeni keşfedildiğinden bugüne kadar geçen süreçte insanlar için çok büyük bir tutkuya dönüşmüştür. Gümüş yüzük takma ve takı kullanma isteğinin insanlık tarihinde neden ortaya çıktığı bilinmemekle birlikte doğamız gereği estetik ve zarafetten keyif aldığımız gerçeği yadsınamaz. Eğer bu bakış açısıyla bakarsak takı kullanmak insanın doğada görüp zevk aldığı sanatsallığı kendi bünyesinde tatbikidir diyebiliriz.

Tıpkı bir ağacın çiçek açması meyve vermesi gibi düşünülebilir yukarıda değindiğimiz konu. Çicek ve meyve ağacın doğa kanunlarına kendini bırakarak olağan akış içerisinde kendini süslemesi ve daha sonrasında da üretimi hayata geçirmesi olayıdır. Hemen hemen tüm kültürlerde insanların evlilik müessesine geçerken yüzük takması doğadaki çiçek açma hadisesinin bir taklididir. Meyvenin ortaya çıkmasından önce süslenme gerçekleşir.

Gümüş Yüzük ve Taşlar

Elmas, safir, yakut, zümrüt gibi değerli taşların ve bunların yanı sıra pek çok yarı değerli taşın keşfiyle birlikte takı ve yüzük alanında altın ve gümüş maddeleri taşı taşıyacak, işlemeli ve şık iskeletler olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Yalın olarak piyasaya sunulan altın yüzük ve gümüş yüzük üretimlerine baktığımızda bu tarz yüzüklerin söz, nişan ve evlilik gibi olayların sembolü olarak kullanılan yüzükler olduğunu görüyoruz. Bu tarz yüzükler dışında günlük kullanım için üretilmiş gümüş takıların büyük bir çoğunluğunun değerli ve yarı değerli taşlarla süslenmiş ürünler olarak piyasaya sürüldüğünü görüyoruz.

Gümüş Yüzük Kalite Standartları

Herhangi bir gümüş yüzüğün kalitesini belirleyen pek çok nitelik vardır. Yapıp materyalinden başlayarak birkaç kalite sınıfından sizler için bahsedelim.

Öncelikle altında olduğu gibi gümüşte de ayarlar söz konusudur. Gümüş yüzüklerde ve takılarda genelde kaliteli materyal olarak 925 ayar gümüş kullanılır. Siz de seçim yaparken bu standarta göre seçim yapabilirsiniz.

Bu kalite standartına ek olarak yüzüklerin işlemeleri ve işçiliği gibi parametreler de ürünün kalitesini belirleyen değişkenlerdir. Gümüş yüzüklerde taşın konumlandırıldığı bölgenin etrafında ve parmağı saran kısımlarda uygulanan işlemeler yüzüğe hava kattığı gibi kalitesini belirleyen ölçütlerdendir.

Gümüş Yüzükte El İşçiliği

Sanayi devrimi gerçekleşmeden önce ticaret hayatında zanaatkarlık ön plandaydı. Kuyumculuk sektörü için de bu durum geçerliydi. Tüm yüzükler, kolyeler ve takılar el işçiliği ile üretilirdi. Şimdi de el işçiliği geleneği devam etmektedir. Gümüş yüzükte eski usül ile üretilen yüzükler oldukça kaliteli yüzükler olmaktadır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir