• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
Yaptıkları Yapacaklarının Teminatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Mitingler, programlar, vaatler derken seçimin arifesine girdik. Binali Yıldırım ile CHP adayı arasında yarın gerçekleşecek İstanbul seçimlerine saatler kaldı. Adaylar İstanbul’da ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek kendilerini tanıttılar, vaatlerini anlattılar. Peki adaylardan hangisi vaatlerini gerçekleştirebilir? Hangisi verdiği sözünde durabilir? Bir yandan Binali Yıldırım’ın geçmişte gerçekleştirdiği projeler ve gerçekleştireceğini söylediği vaatleri öte yandan 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü için 37 vaatte bulunan CHP adayının bu vaatlerden sadece ikisini gerçekleştirdiği gerçeği.

BİNALİ YILDIRIM’IN SİYASİ KARİYERİ

Binali Yıldırım, 58. Hükümet, 59. ve 60. Hükümetler dönemlerinde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul ve 23. Dönem AK Parti Erzincan milletvekilliği görevlerinde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Temmuz 2011’de açıkladığı “Ustalık Kabinesi” olan 61. hükümette Binali Yıldırım, Türkiye'nin 71. Ulaştırma Bakanı olarak görev aldı. Bu göreve 4. kez getirilen ilk bakan oldu.  1 Kasım 2015 seçimlerinde İzmir Milletvekili seçildi. 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hazırlayıp sunduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı 64. Hükümet kabinesinde Ulaştırma Bakanı olarak görevlendirildi.

BİNALİ YILDIRIM NE YAPTI?

-Bakanlığı döneminde Binali Yıldırım’ın gerçekleştirdiği önemli projeleri;

-2003 – 2013 yılları arasında 17.500 km bölünmüş yol inşaatı

-2002 yılında 26 adet olan aktif havalimanı sayısının 55’e çıkarılması

-Ankara – Eskişehir, Ankara – Konya, Ankara – İstanbul Yüksek Hızlı Tren projeleri

-Marmaray projesi ile İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarının denizaltından demiryolu ile birbirine bağlanması,

-İstanbul’un iki yakasını denizin altından birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli

-3. Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü)

-İstanbul – İzmir Otoyolu ve dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü

-1213 km Yüksek Hızlı Tren demiryolu hattı inşası, 9350 km konvansiyonel demiryolu hattının yenilenmesi

-Avrupa’nın en büyük konteyner limanlarından biri olan Çandarlı Limanı

-Dünya’nın en büyük havalimanlarından biri olacak olan İstanbul 3. Havalimanı

-Dünyada %5 büyüyen havacılık sektöründe Türkiye’de %15 lik büyüme

SON OLARAK AK PARTİ'DEN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

19 Mayıs 2016 tarihinde yapılan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Parti Genel Başkanlığına aday gösterildi. AK Parti 2.Olağanüstü Büyük Kongresinde Genel Başkan adayı seçildi. 22 Mayıs 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümet kurma görevi verildi. 24 Mayıs 2016 tarihinde ise 65. Türkiye Hükûmetini kurarak Başbakan oldu. AK Parti 27. dönem İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu. 09 Temmuz 2018'de parlamenter sistemin son Başbakanı olarak görevini tamamladı. 24 Haziran seçimlerinin ardından yeni sistemin ilk TBMM Başkanı seçildi. 13 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine Devlet Şeref Madalyası verildi.  Binali Yıldırım, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

BİNALİ YILDIRIM SEÇİM VAATLERİ

Binali Yıldırım’ın seçim vaatlerini sizler için derledik. İşte o vaatlerden bazıları;

GENÇLERE HER AY 10 GB BEDAVA İNTERNET

Tüm üniversiteli gençlerimize her ay 10 GB ücretsiz internet desteği sağlayacağız. Öğrencilerimiz İstanbul'da yaşamanın ayrıcalıklarını gönüllerince yaşasın diye Müze ve Şehir Tiyatrolarını ücretsiz hale getireceğiz.

SPOR TESİSLERİ ÜCRETSİZ

Üniversiteli gençlerimiz için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ve ilçe belediyelerinin spor tesisleri ücretsiz olacak. Öğrenciler için 40 TL'ye düşürdüğümüz aylık ulaşım ücreti, üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için de 1 yıl boyunca geçerli olacak.

AMATÖR SPOR TESİSLERİNE DESTEK

Sporu ve sporcuyu desteklemek amacıyla İstanbul'daki 935 amatör spor kulübünün her birine ortalama 100 bin TL'lik malzeme ve ulaşım desteği sağlayacağız.

ULUSLARARASI E-SPOR OLİMPİYATLARI

Gençlerimiz için İstanbul'u E-spor oyunlarının başkenti yapacağız. Gençlerimiz İstanbul'da dünyanın en iyi E-Spor oyuncularıyla yarışacak. İSPARK otoparklarında ilk bir saatlik otopark ücretini kaldıracağız.

DOĞAL GAZA İNDİRİM

Aile bütçesini rahatlatacağız. Su faturalarında %46'ya varan indirim yaptığımız gibi İstanbul genelinde doğal gaz ücretine %10 indirim yapacağız.

ELEKTRİĞE 80 TL - DOĞAL GAZA 50 TL DESTEK

Devletten sosyal yardım alan tüm dar gelirli ailelere her ay 50 TL'lik doğalgaz ve 80 TL'lik elektrik faturası desteği vereceğiz. Su ve doğal gaz aboneliklerinde açma ve kapama ücretini kaldıracağız. Ortak sayaç okumasıyla faturalarda indirim miktarını ayrıca arttıracağız.

EVLENEN ÇİFTLERE 8.000 TL DÜĞÜN DESTEĞİ

Dar gelirli ailelerin mutlu günlerinde yanlarında olacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapacakları düğünlerde 8.000 TL'lik düğün desteği vereceğiz.

OKULLARA DESTEK PAKETLERİ

Devlet okullarındaki okul aile birliklerine, ilgili okulun acil ihtiyaçlarına göre destek paketi sağlayacağız. Hem aile bütçesine katkı sağlayacağız hem de okullarımızın niteliğini yükselteceğiz. İstanbul'daki devlet okullarımızı tıpkı çocuklarımız gibi pırıl pırıl yapacağız. 3.128 Okulumuza temizlik personeli ve temizlik malzemesi desteği vereceğiz. Aile bütçesine katkıda bulunacağız.

ÖĞRETMENLERE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve değerli öğretmenlerimizin ulaşım yükünü hafifleteceğiz. Toplu taşımayı öğretmenlerimize ücretsiz sunacağız.

EV KADINLARINA ÜRETİM DESTEĞİ

Ev kadınlarımızı üretime katacağız. Kadınlarımızın el emeği göz nuru işlerini İBB'nin ilgili birimlerinde satışa sunacağız. Aile bütçelerine katkı sağlayacağız. Genç girişimcilere en az 100.000 TL'lik sermaye desteğinde bulunacağız. Toplam 500.000.000 TL'lik girişimci desteği sağlayacağız.

İŞSİZLİK MAAŞI ALANA TOPLU ULAŞIM DESTEĞİ

İstanbul'da halen işsizlik maaşı alan kardeşlerimize toplu ulaşımı ücretsiz yapacağız. 50.000 gencimize yarı zamanlı (part time) çalışma imkanı sağlayacağız. Bir yandan onların aile bütçesini rahatlatıp bir yandan da kariyerlerine yön vermeleri için imkan tanıyacağız. Staj imkanı bulamayan her öğrencimizin staj yapmasını sağlayacağız. İBB bünyesinde ve özel sektörde gençlerimiz için öğrencilik ve iş öncesi ücretli staj programı oluşturacağız.

CHP ADAYI 37 VAATTEN SADECE 2’SİNİ YAPTI

23 Haziran seçimleri öncesinde bol keseden vaat yağdıran CHP İstanbul adayı, Beylikdüzü’nde kazandığı seçimler öncesinde de aynı yolu izledi. 2014 yılında 37 vaatte bulunan CHP adayı, bunların sadece ikisini yerine getirdi. Beylikdüzü halkına vermiş olduğu sözleri tutmayan CHP adayı, şimdi aynı vaatlerle İstanbullu vatandaşları aldatmaya çalışıyor. İstanbul’a 150 kreş vaadinde bulunan CHP adayı İmamoğlu, başkanlık yaptığı Beylikdüzü’ne 11 kreş sözü vermesine rağmen görev süresince sadece 1 tane kreş yaptı. Yine gençlere yönelik gençlik merkezi, üniversite, açık hava sineması, kamp alanı, su oyunları sahası, kent sineması, kordonfest, kordoniskele kent, kordon teras, eğitim kompleksi sözleri de yerine getirilmedi. Katıldığı her programda İstanbul için projelerini anlatan CHP adayı, daha önce aynı vaatleri Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde de sıraladı. “Türkiye’nin en iddialı müzelerini Beylikdüzü’nde kuracağız diyen” diyen İmamoğlu, ilçe için vaat ettiği görme engelliler müzesi ve yakın tarih müzesini yapmadı. Gökyüzü gözlem evi ve Planeteryum Gökevi Projesi için de hiçbir adım atılmadı.

SIFIR İCRAAT

İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye başkanı olmak için vatandaşa söz verdiği ancak yapmadığı vaatler şöyle:

* Hastane

* 11 kreş

* Gençlik merkezi

* Kent sineması

* Kordonfest

* Tekne ve yelken evi

* Kordoniskele Kent

* Kordon teras

* Planeteryum Gökevi

* Engelli koordinasyon merkezi

* Görme engelli müzesi

* Yakın tarih müzesi

* Spor tesisi

* Üniversite

* Eğitim kompleksi

* Üç köy üç meydan

* Gürpınar, Kavaklı ve Yakuplu'yu birleştirecek yaşam bulvarı

* Yavuz Sultan Selim Bulvarı sosyal yaşam merkezi

* Cumhuriyet Caddesi'nin yayalaştırılması

* 46 kilometrelik bisiklet yolu

* Tematik park

* Gezinti tramvayı

* Kıyı düzenleme projesi

* Açık hava sineması

* Kamp alanı

* Su oyunları sahası

* Gökyüzü gözlem evi

* Deniz ulaşımı

* Cemevi

* Cami

Bu haberler de ilginizi çekebilir