• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
"Gençlerimizi kötü yollardan uzak tutmayı hedefliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" münasebetiyle, Şanlıurfa Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) tarafından kent merkezinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Genç Düşünce Akademisi yetkilisi Fatih Karakaş tarafından etkinliklerle ilgili yapılan açıklamada: ''Dünya Müslüman Gençlik Haftası nedeniyle gençlere yönelik bir dizi etkinlik yaptık. Kur'an Nesli Platformuna üye GEDAK olarak, etkinlikler kapsamında; Kur'an tilaveti, ilahi, makale, bilgi yarışması, halat çekme, çuval, yumurta taşıma, mendil kapmaca gibi yarışmalar düzenledik. Gençliğin çürümeye yüz tuttuğu asrımızda, Bediüzzaman Said Nursi'nin dediği gibi 'Helâl dairesi geniştir, keyfe kâfi gelir. Harama girmeye hiç lüzum yoktur.' şiarına bağlı kalarak düzenlediğimiz etkinliklerimiz ile gençleri kötü yollarından uzak tutmayı amaçlıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Kur'an Nesli Platformu olarak amaçlarına değinen Karakaş, "Kur'an Nesli Platformu'nun yükünün ne kadar ağır olduğunu biliyor ve bu yüzden her zamankinden daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Amacımız; ismimizle müsemma bir neslin inşa ve ihyasıdır. İlhamını doğrudan Kur'an'dan alan, vahyin ışığında yol yürüyen, yolunu kaybetmişlere el uzatan Kur'an-î bir neslin hayat bulmasıdır."  şeklinde konuştu.

Karakaş, ilahi ve bilgi yarışmasının finalinin bu akşam saat 20.30'da Şair Nabi Konferans Salonu'nda yapılacağını hatırlatarak sözlerini noktaladı.

Program ödüllerinin 23 Haziran 2019 tarihinde verileceği belirtildi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir