• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Ateşkes uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze’de düzenlenen toplantıda işgal rejiminin Mısır, Katar ve BM arabuluculuğunda gerçekleştirilen israil- Filistin ateşkes anlaşmasının maddelerinin uygulanmasında yavaş davranılmasından kaynaklı doğan sorunlara işaret etti

Yabancı basın mensuplarına konuşan Heniyye ateşkes anlaşmasının semerisini Gazze halkının göremediğini, israilin sınır noktalarını kapattığını, Akdeniz'de avlanma mesafesi ile ilgili şantaj yaptığını, Gazze’ye ürün girmesinde ciddi kısıtlamalar getirdiğini ve elektrik ve benzeri projelerin uygulanmasını engellediğini belirtti. Ateşkese uyduklarını belirten Heniyye lakin israilin bu şartları yerine getirmede ağırdan aldığını belirtti.

Gazze’deki kuşatmayı kırma amacıyla pek çok yöntem denediklerini, barışçıl gösteriler düzenlediklerini belirten heniyye israilin buna silahla karşılık verdiğini, 300’den fazla şehid verdiklerini hatırlattı.

Heniyye son olarak yabancı basından ve uluslararası toplumdan yerleşimciler, utanç duvarı ve kuşatma konusunda  sessiz kalmamalarını istedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’a da seslenen Heniyye, Abbas’tan Gazze’yi ziyaret etmesini istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir