• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Belediyeden Van Gölü sahil temizliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Belediyesi tarafından başlatılan “Temiz Şehir Temiz Tatvan” kampanyası kapsamında, Van Gölü sahilinde temizlik çalışması başlatıldı.

Tatvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, sahil şeridinde bulunan çöp yığınlarını ortadan kaldırmak ve akarsuların göle taşıdığı katı atıkları engellemek için iş makineleriyle çalışma başlattı.

Van Gölü sahil şeridinde başlatılan temizlik çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, kış aylarında sahilde biriken kirliliği, sahil kıyısına indirilen kepçe ile temizlenmeye başlandığını söyledi.

Geylani, “Geçtiğimiz günlerde başlattığımız temizlik kampanyasıyla daha temiz ve yaşanılabilir bir Tatvan için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, mesai kavramı gözetmeksizin canla başla görevlerini icra ediyorlar. Bu çalışmaların neticesini olumlu bir şekilde görmeye başladık. Çalışmalarımız sadece mahalle ve caddelerimizle sınırlı değil. Doğu’nun göz bebeği sahilimizde de temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Bu kapsamda sahil kesimlerinde bulunan ve özellikle kış aylarında oluşan kirlilikle ilgilide temizlik çalışmalarımıza başladık. Kısa süre içerisinde Van Gölü’nün Tatvan kıyı şeridini tamamen temizleyerek halkımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

“Sahile atık su terfi merkezi kuracağız”

 Sahil şeridinin temizliğine önem verdiklerini, bundan dolayı sahilde atık terfi merkezi kuracaklarını dile getiren Geylani, şunları söyledi:

“Altyapı projesine eklenmeyen ama kirli atıkların göle döküldüğü noktalar ile ilgili geçtiğimiz ay çalışmalara başladık. Şu an sahil kısmında belirlediğimiz bir noktaya terfi (pompalama) tesisi ile ilgili proje çalışmasını başlattık. Yıllardan beridir gölümüzü kirleten bu atık suları da arıtma tesisine pompalayarak, hem göl çevresindeki kötü kokulardan kurtulmuş olacağız hem de gölün kirlenmesini engelleyeceğiz.” (Şükrü Tontaş-İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir