• DOLAR 32.341
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2239.698
  • ...
"Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanlığının birinci yüz günlük eylem planı kapsamında düzenlenen Kadın Kooperatiflerini Güçlendirme Çalıştayı'nda konuşan Adıyaman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, "Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimseler değer verir" hadisini paylaştı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen çalıştayda, kadının toplum hayatındaki önemi vurgulandı.

Adıyaman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Hazreti Muhammed'in kadınlar hakkındaki bir hadis-i şerifini hatırlatarak "Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onlara karşı hayır tavsiye ediyorum. Onlara hayırlı şekilde davranın.' diyen bir Peygamberin ümmeti olmaktan gurur duyurum." dedi.

"Kadınlarımız sadece çocuk doğurmaz toplumu ve medeniyeti doğurur"

"Merkezinde kadın olan bir Bakanlığın yereldeki temsilcisi olarak, aile ve kadın yaptığımız tüm çalışmaların öznesidir." diyen Çelik, "Öyle ki adına bakanlık kurulan dünyadaki tek ülkeyiz. Kadınlarımız sadece çocuk doğurmaz toplumu ve medeniyeti doğurur ve biz biliyoruz ki her kadın bu toplumun gerçek mimarıdır. Kadınlarımız, bizim için eştir, annedir, gelindir, evlattır. Onlar sessiz kahramanlarımızdır. Kadınlarımız tüm sosyal katmanlarda olduğu gibi iş yaşamımızda da belirleyici ve etkin rol oynamaktadır." şeklinde konuştu.

2002 ve öncesinde ortaöğretim okullaşma oranı kadınlarında yüzde 45,16 iken, 2018 verilerinde bu oran yüzde 94,6 olduğunu dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi çalıştayımızla kadınlarımızla birlikte hareket etme ve kooperatifleşmeyle ortak üretim kültürüne sahip olacaktır. Bu da toplumumuzun en küçük yapı birimi olan ailenin dolaysıyla toplumun ekonomik ve refah seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacaktır. Kadınlarımızla beraber ülke ekonomisi çağın gereklerine uygun müreffeh bir seviyeye ulaşacaktır. Kadınlarımızın kolektif bir şuurla yapamayacağı hiçbir iş yoktur. İşte onun için kooperatifleşme elzemdir. Bu geldiğimiz süreci görme adına çok olumlu bir gelişmedir. Son yıllarda ilköğretim kademesindeki kadın öğretmen sayısı önemli oranda artmıştır. Kimi koşullarda ailelerin kız çocuklarının okutulması ve eğitime devamı konularında ortaya çıkan direncin kırılmasında kadın öğretmenlerin olumlu etkisi bulunmaktadır. Biz biliyoruz ki kadınlarımızın elinin değdiği her yer bereketlenir."

Çalıştayın ardından konuşmacılara plaket takdimi yapıldı. (Cemil Özdaş - İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir