• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ 

Büro Memur-Sen tarafından İstanbul’da düzenlenen Teşkilat Buluşması, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Metin Yılancı, şube yönetimleri, işyeri temsilcileri ve çok sayıda üye katıldı.

Bakan Selçuk programda yaptığı konuşmada, bazı belediyelerde yaşanan sorunları yakından takip ettiklerini, işten çıkarılmaların yanlış olduğunu ifade etti. Belediye çalışanlarına üye oldukları sendikaları değiştirmeleri için baskı kurulduğuna dikkat çeken Bakan Selçuk, sendika üyeliğinin anayasal bir hak ve temel özgürlük olduğunu belirtti.

“DENETİM VE YAPTIRIM MEKANİZMALARI HER ZAMAN YANINIZDADIR”

Memur ve işçilerin istedikleri sendikaya üye olabileceğine vurgu yapan Bakan Selçuk, “Anayasamızda net bir şekilde ifade edildiği üzere hiç kimse üyelikten ayrılmaya zorlanamaz. Buradan özellikle belirtmeliyim ki Anayasamızın, 657 Sayılı Kanunu kapsamında bakanlığımın denetim ve yaptırım mekanizmaları her zaman yanınızdadır. Bu konuda gereken adımları attık, gerekirse atmaya da devam edeceğiz.” dedi.

“DİK DURUŞUMUZU GÖSTERECEĞİZ”

Bakan Selçuk, sözlerine şöyle devam etti: “Sendikalarınızı değiştirme konusunda yapılan baskılara karşı boyun eğmeyin, yılmayın, korkmayın. Nasıl ki, 80 darbesinde, 28 Şubat zulmünde, 27 Mayıs muhtırasında, 17-25 Aralık olaylarında, 15 Temmuz'da birlik ve beraberlik içinde hareket ettiysek, şimdi de öyle dik duruşumuzu göstereceğiz.“

“DARBEYE ÇANAK MI TUTMAMIZ LAZIM?”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul’da açıklanan Belediyelerde Sendikal Baskılar Raporu’na değinerek “31 Mart’tan 19 Haziran’a kadar yaşananlar, bugün raporu paylaştık, hakikaten akla ziyan işler dönüyor. Bilgisayar işletmeni bir arkadaşımız hayvan barınağına, kültür turizmde çalışan arkadaşımız park ve bahçelere gönderiliyor. Sürgünlerin sayısı 100’ü geçti. Bem-Bir-Sen’den istifa ettirdikleri sayı 7000’i, Hak-İş’ten istifa ettirdikleri sayı 12500’u buldu” ifadelerini kullandı. Anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Memur-Sen’i sendika olarak görmüyoruz” sözlerini hatırlatan Yalçın, “Memur-Sen’i sendika olarak kabul etmeniz için 28 Şubat’taki 5’li çeteden biri olmak, sokağı ısıtıp “Silahlı kuvvetler tamam sıra sivil kuvvetlerde” denilen bir ortamda darbeye çanak mı tutmamız lazım?” diye sordu.

“MEMUR-SEN OLARAK UYARIYORUZ”

Yalçın, yaşanan sendikal baskılara ilişkin Kılıçdaroğlu’nun baskı yapan belediyelere çağrıda bulunması gerektiğini ifade etti. Yalçın “Memur-Sen olarak uyarıyoruz. Bu baskılar devam ederse, örgütlü gücümüzü sahaya yansıtmaktan geri durmayacağız. Emekçi ile dalga geçilmez. Emekçinin ekmeğine göz dikilmez. Emekçinin örgütlü gücü hafife alınmaz” diye seslendi. Yaşanan hukuksuzlara karşı adalet yolunu aşındıracaklarını belirten Yalçın, emeğin örgütlü gücünü yansıtmak için Hak-İş’in gerçekleştirdiği Emek ve Adalet Yürüyüşü’ne de destek olacaklarını duyurdu. “Memur-Sen olarak zulme karşı direnecek, örgütlü gücümüzle karşı koymanın yanında yargı ve idari bütün yolları kullanmaya devam edeceğiz. Baskılar bizi asla yıldıramayacak. Emeğin düşmanı, emekçinin celladı olanlar bedelini ödeyecekler. Örgütlü gücü kimse hafife almasın. Bu gücün ne kadar büyük olduğunu göstermek için yarın Hak-İş’in Bolu’dan başlattığı yürüyüşe destek olacak, işçi memur omuz omuza diyerek zorbalara sesleneceğiz” şeklinde konuştu.