• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
İmam Hatipliler Derneğinden Anlamlı Etkinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İmam Hatiplilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, imam hatip, ilahiyat ve din kültürü öğretmenliği öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi. Faysal Erim Hocanın konuşmacı olarak katıldığı seminerde İslam`da Cenaze ve Defin işlemleri farklı bir bakış açısıyla irdelendi. Seminerde Cenaze ve Defin işlemleri konularında toplumda yanlış bilinen uygulamalar ve bunların çözüm yolları, Kur`an ve hadisler ışığında incelendi.
 
Bugün saat 14.00`te başlayan seminerde cenaze konusunun İslam`daki ehemmiyetine değinildi.
 
İmam Hatiplilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İlahiyat, Din Kültürü ve İmam Hatip öğrencilerine yönelik yeterlilik sınavından önce "Cenaze ve Defin" başlığı altında bir seminer tertipledi. Seminere konuşmacı olarak katılan Faysal Erim Hoca, konuya başlamadan önce kısaca ölüm konusuna değindi. Erim, ölümün Müslümanlar için bir kurtuluş gayri Müslimler için ise bir felaket olduğunu vurguladı. Aniden gelen ölüm Müslümanlar için rahmet`in Gayri Müslimler için ise azabın başlangıcı olduğunu ifade eden Erim, ölümün yok oluş olmadığını aksine yeni bir hayatın başlangıcı olduğunu, maddi bir bedenden ruhi bir bedene geçiş olduğunu söyledikten sonra Üstat Bediüzzeman`ın konuyla ilgili, "Bir tohumu toprağa attığınız zaman Allah-u Teala onu yeşertiyor. İşte ölümde bu misal gibidir, vefat eden insan maddi bir bedenden sonra ruhi bir bedene geçiyor." sözünü paylaştı.
 
Cenaze ve Defin konuları ile ilgili bölümde cenaze ve defin işlemlerinin İslam`daki ehemmiyetine vurgu yapan Erim, İslam`da cenazenin bekletilmesinin uygun olmadığını belirterek Peygamberimizin(s.a.v) konuyla ilgili "Ölü`yü gömmekte acele edin. Eğer ölen kişi hayırlı insan ise onu hayra kavuşturmuş olursunuz, eğer şerli bir insan ise o şerri bir an önce üstünüzden atmış olursunuz." Hadisini paylaştı.
 
Cenazenin nasıl yıkandığını nasıl kefene sarıldığını şekillerle gösteren Erim Hoca, Vefat eden bir Müslüman`ın cenazesini yıkamak; cenaze namazını kılmak gibi bütün Müslümanlar üzerinde farz-ı kifayedir, onun yıkanmasıyla diğer Müslümanların üzerinden bu farziyet kalkar."dedi.
 
Cenaze ve defin işlemlerinin fikhi boyutunu anlatan Erim Hoca, cenaze ve defin işlemleri ile ilgili toplumda yanlış bilinenleri ifade ettikten sonra konuşmasına son verdi.
 
Seminerden sonra faaliyetleri hakkında kısa bir açıklama yapan İmam Hatip Der Yönetim Kurulu üyelerinden Ali Kurt; "Böyle bir etkinlik düzenlememizin sebebi İlahiyat, Din Kültürü ve İmam Hatip öğrencilerine faydalı olmaktır. Bunun yanında farklı konularda da etkinliklerimiz devam edecektir. Biz bu tür etkinlikleri düzenleyerek İslami konularda herkese faydalı olmak istiyoruz. Rabbimizin bu yolda bize yardım etmesini diliyoruz." dedi.
(Yakup Moğulgani-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir