• DOLAR 32.344
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2240.44
  • ...
Taliban'dan Mursi İçin Taziye Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'da faaliyet gösteren Taliban hareketi, internet siteleri üzerinden yaptığı açıklamada, Mısır'da yargılandığı mahkeme esnasında şehid olan Muhammed Mursi'nin vefatı nedeniyle taziyelerini iletti.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz ki Mısır'ın mevcut mühim İslami liderlerinden ve ülkenin eski seçilmiş cumhurbaşkanı tutuklu haldeyken vefat etmiş bulunuyor. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun (Biz Allah'a aitiz ve ona dönücüleriz.)

Afganistan İslam Emirliği ailesine, dava arkadaşlarına, takipçilerine ve genelde tüm İslam ümmetine merhum Doktor Muhammed Mursi'nin vefatı nedeniyle taziyelerini iletir ve onun vefatını Mısır ve tüm İslam dünyası için büyük bir kayıp addeder. Allah Doktor Mursi'ye rahmet etsin ve kelimetullahı yüceltmek için yaptığı tüm mücadeleleri kabul etsin, amin ya rabbel alemin.

Mazlum Doktor Mursi'nin hikayesi ve ona yönelik ihanet ve zulüm, gerçek mücadele ve gayelerin gerektirdiği meşakkatlerin, fedakarlıkların ve kararlılığın boyutlarını kanıtlamaktadır. Azmi ve sebatı hakikatin takipçileri için parıldayan bir yol işareti olacak, İslam ve insanlık tarihi onu daima gururla hatırlayacaktır."

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir