• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Meal Sınavı başvuruları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kuran Nesli Platformu Şanlıurfa Bölge Koordinatörlüğü, başvuruların 20 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kuran Nesli Platformu Şanlıurfa Temsilcisi Mahmut Kışlar, Türkiye geneli yapılacak olan umre ödüllü yarışmanın bu yılki temasının “Kur’an Nesline Kur’an Pınarı” olacağını belirtti.

Kışlar, “Kur’an Nesli Platformu tarafından her yıl yapılan ve bu yıl dokuzuncusu yapılacak olan Kur’an meali sınavı 4 ayrı kategoride yapılacaktır. Türkiye geneli yapılacak olan ve umre ödüllü yarışmanın bu yıl ki teması ‘Kur’an Nesline Kur’an Pınarı Yarışması’ olacaktır. 15 Eylül Pazar günü yapılacak olan sınavın başvuru tarihleri 1 Mayıs ile 20 Ağustos 2019 tarihleri arasında olacak.” ifadelerini kullandı.

Kur’an Nesli Platformu olarak amaçları hakkında bilgi veren Kışlar, “Kur’an Nesli Platformu olarak bizler insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek ve toplumun hayatına ilahi öğretiler çizgisinde yön vermek adına çaba sarf ediyor ve bu vesileyle de 2011 yılından bu yana meal sınavları düzenliyoruz." şeklinde konuştu.

“İnsanlığın yegâne rehberi Kur’an’dır”

Kur’an’ın insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran yegâne rehber olduğuna değinen Kışlar, “Zamanın ve teknolojinin esiri olmuş gençlik bir çıkış yolu ararken, rehbersizlikten bunalan, yolunu şaşırıp batıl yollarda bocalayıp duran insanlık, rehberini ararken bizler tüm benliğimizle inanarak diyoruz ki; çıkış yolu Kur’an’dır, insanlığa yegâne rehber Kur’an’dır. Karanlıklardan nura çıkaran bu kitap tüm dertlerimize dermandır. O halde bütün çabamız bu yüce kitabı okumak, anlamak ve yaşamak üzerine olmalıdır. Kur’an Nesli Platformu olarak bu gaye ile yürüttüğümüz etkinliklerimizden biri olan ‘Kur’an Nesline Kur’an Pınarı Yarışması’na katılmaya siz değerli halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

Kışlar, açıklamasına şöyle devam etti:

“Toplumun her kesimini kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in mesajları ile buluşturarak, ilahi mesajların öğrenilmesi ve öğrenilenlerin birey ve toplum yaşamında maddi ve manevi olarak huzurun tesis edilmesine katkı sunmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Kur’an Nesline Kur’an Pınarı Yarışması’ bu yıl 15 Eylül Pazar günü yapılacaktır.”

“Sınav için platform tarafından hazırlanan kitaplar esas alınacaktır”

Sınav içeriği ile ilgili bilgi veren Kışlar, “Dört kategori üzerinden gerçekleşecek olan yarışmamızda 1’inci kategoride 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencileri, 2’nci kategoride 6’ncı- 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencileri, 3’üncü kategoride lise öğrencileri ve 4’üncü kategoride ise yetişkinler yer alacaktır. 1’inci ve 2’nci kategori için platformumuz tarafından ilkokul ve ortaokullar için hazırlanan ‘Kur’an Nesline Kur’an Pınarı’ kitabı; 3’üncü ve 4’üncü kategori için, yine platformumuz tarafından gençler ve yetişkinler için hazırlanan ‘Kur’an Nesline Kur’an Pınarı’ kitabı esas alınacaktır. Başta umre, bilgisayar, altın, bisiklet ve tablet olmak üzere dört farklı kategoride toplamda 500’ün üzerinde ödülün verileceği bu yarışma için başvurular 1 Mayıs 2019 tarihinde başlamış olup, 20 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecektir. Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntılar http://www.kurannesliplatformu.com adresinden takip edebilirsiniz.” diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir